Καλοκαιρινές συνταγές: Απολαυστικό παγωτό με κεράσια
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Posted by Youmagazine Staff
Η συνταγή που ακολουθεί αφορά ένα απολαυστικό επιδόρπιο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και απευθύνεται στους λάτρεις της γεύσης!
ν
Παγωτό με κεράσια
ν
Θα χρειαστούμε:
-
1 1/2 κιλό κεράσια χωρίς τα κουκούτσια τους και κομμένα στη μέση
-
1/2 του φλιτζανιού ζάχαρη
-
1/4 του φλιτζανιού λικέρ Kirsch ή Cointreau
-
3 λίτρα παγωτό βανίλια
-
1 φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε μεσαία κομμάτια (προαιρετικά)
ν
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα κεράσια, τη ζάχαρη και το λικέρ σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε σ’ ένα μπολ για να κρυώσουν.
Τοποθετούμε το παγωτό σ’ ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το μίγμα των κερασιών τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Βάζουμε το μίγμα μ’ ένα κουτάλι σ’ ένα αεροστεγές δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί. Μπορούμε να το σερβίρουμε με μερικά κεράσια για διακόσμηση.