Η NASA έχει φωτογραφίες που δείχνουν την ύπαρξη κτιριακών δομών στην επιφάνεια του Ερμή, ισχυρίζεται το περιοδικό UFO Sightings.
Υπάρχουν εξωγήινα κτίρια στον Ερμή; Πηγή: Supplied
ν
ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ίσως το “πρόσωπο” του Άρη, ή τον πρόσφατο ισχυρισμό ότι στις φωτογραφίες του Google Earth φαίνεται μια μυστική βάση στη Σελήνη. Τώρα ο ερευνητής και συγγραφέας Σκοτ Γουόρινγκ (Scott Waring) επανέρχεται, ισχυριζόμενος ότι ανακάλυψε σε φωτογραφίες της NASA την ύπαρξη μιας πόλης στην επιφάνεια του Ερμή!
Η πόλη είναι «πρόσφατη» και έχει κτίρια «χωρίς σπασίματα ή ρωγμές και εντελώς καθαρά, χωρίς την ύπαρξη σκόνης που σκεπάζει τα πάντα με το πέρασμα του χρόνου», ισχυρίζεται ο συγγραφέας.
Οι φωτογραφίες, που δημοσιεύουμε πιο κάτω, δείχνουν πράγματι κάποιους σχηματισμούς που είναι δύσκολο να εξηγηθούν, εκτός και αν αποδοθούν στο παιχνίδισμα του φωτός με τη σκιά.
Από την άλλη μεριά, όπως ξέρουμε, ο Ερμής είναι ένας «καυτός» πλανήτης, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στον Ήλιο. Είναι γεμάτος κρατήρες, που οφείλονται στη γειτνίασή του με τον Ήλιο, η τεράστια βαρύτητα του οποίου προσελκύει μικρούς και μεγάλους διαστημικούς βράχους, με αποτέλεσμα ο Ερμής να βρίσκεται συνεχώς στο “στόχαστρο” των επερχόμενων «εισβολέων» από το διάστημα. ν
Ένας παράξενος πλανήτης
Ο Ερμής είναι ένας παράξενος πλανήτης. Είναι λίγο πιο μεγάλος από τη Σελήνη και η “ημέρα” του (από ανατολή σε ανατολή) διαρκεί διπλάσιο χρόνο (176 γήινες ημέρες) απ’ ότι το έτος του. Το “24ωρο” του Ερμή διαρκεί 59 γήινες ημέρες, ενώ μια πλήρης περιφορά του γύρω από τον Ήλιο διαρκεί μόνο 88 γήινες ημέρες.
Περιβάλλεται από ένα λεπτό στρώμα ηλίου, οξυγόνου και υδρογόνου, καθώς οποιοδήποτε άλλο είδος ατμόσφαιρας χάθηκε πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, αφού η βαρύτητά του, η οποία δεν υπερβαίνει το 1/3 της γήινης, δεν κατόρθωσε να την συγκρατήσει. ν
Ο Ερμής είναι ο κοντινότερος στον Ήλιο πλανήτης. Πηγή: Supplied ν
Χωρίς ουσιαστική ατμόσφαιρα, δεν υπάρχουν ούτε άνεμοι ούτε βροχές και δεν υπάρχει προστασία από τη ζέστη ή από το κρύο. Στο αφήλιό του, οι μεσημεριανές θερμοκρασίες στην επιφάνεια φτάνουν τους 285 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο περιήλιο η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 430 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή 7,5 φορές τη μέγιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην επιφάνεια της Γης (57,7 βαθμοί Κελσίου, στη Λιβύη τον Σεπτέμβριο του 1922).
Στη θερμοκρασία αυτή, το ατσάλι χρειάζεται μερικά μόνο λεπτά για να κοκκινίσει, ή να λιώσει ένα κομμάτι μολύβδου.
Αντίθετα, οι μακρύτατες νύχτες του Ερμή είναι ιδιαίτερα παγερές και φτάνουν τους μείον 170 βαθμούς Κελσίου, είναι δηλαδή περίπου 7 φορές πιο κρύες από την θερμοκρασία που επικρατεί στην κατάψυξη ενός οικιακού ψυγείου. Θα αρκούσαν δηλαδή μερικά μόνο λεπτά στην επιφάνεια του Ερμή για να μετατραπεί κάποιος σε παγοκολόνα.
Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας που επικρατεί στον Ερμή (600 βαθμοί Κελσίου) είναι η μεγαλύτερη απ’ ότι στους υπόλοιπους πλανήτες. ν
Κρυμμένες κυψελοειδείς δομές
Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν φαίνεται να πτοεί τον Σκοτ Γουόρινγκ, ο οποίος σε άρθρο του στο UFO Sightings Daily, υποστηρίζει πως όσοι έχτισαν την “πόλη” στον Ερμή έχουν διαφορετική σύσταση από το ανθρώπινο είδος.
Οι φωτογραφίες που μελέτησε ο Γουόρινγκ προέρχονται από τον Μάρινερ 10, το διαστημικό σκάφος που εκτοξεύτηκε στις 3 Νοεμβρίου 1973 με προορισμό τον Ερμή και την Αφροδίτη. ν
Φωτογραφία με τις υποτιθέμενες κτιριακές δομές στην επιφάνεια του Ερμή. Πηγή: Supplied ν
Μια άλλη άποψη κτιριακών δομών. Πηγή: Supplied ν
Κυψελοειδείς σχηματισμοί στο χείλος ενός κρατήρα. Πηγή: Supplied ν
Συγκρότημα “κτιρίων” στον πυθμένα ενός κρατήρα. Πηγή: Supplied ν
Οι φωτογραφίες είναι κάπως θολές, όμως ο Μάρινερ 10 ήταν εξοπλισμένος με κάμερες υπέρυθρων ακτίνων, που μπορούσαν να “δουν” μέσα στις σκιές.
Όπως αναφέρει στο άρθρο του ο Σκοτ Γουόρινγκ: «Τα υπέρυθρα φίλτρα (στις κάμερες του Μάρινερ 10) είναι τόσο ισχυρά που, ακόμη και αν ρίχνατε μελάνι σε μια δακτυλογραφημένη σελίδα, μπορούν να δουν μέσα από το μελάνι και να αποκαλύψουν τις λέξεις σαν να μην είχαν καλυφθεί ποτέ».
«Αυτό συνέβη με τις σκιασμένες περιοχές του Ερμή σε αυτή τη φωτογραφία. Οι σκιές κρύβουν ένα τεράστιο σύμπλεγμα δομών σε σχήμα κηρήθρας… Άλλες δομές που βρίσκονται κοντά σε λόφους και σε βουνά εναρμονίζονται με το υπόλοιπο τοπίο. Αυτός είναι ο λόγος που στις κανονικές φωτογραφίες της επιφάνειας του Ερμή δεν θα βρείτε δομές σαν αυτές».
Η κυψελοειδής δομή προσδίδει συνεκτικότητα σε μια κατασκευή, ενώ παράλληλα μπορεί να απορροφήσει εν μέρει μια δύναμη κρούσης.
Ο Γουόρινγκ παραδέχεται ότι ο εντοπισμός μιας εξωγήινης κατασκευής δεν είναι κάτι εύκολο. «Οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν να δουν κάτι που να μοιάζει με όσα βλέπουν τριγύρω τους… Όμως οι περισσότερες εξωγήινες δομές μοιάζουν είτε με μαύρα βουνά ή με γιγαντιαία άσπρα μανιτάρια».
Έχει δίκιο ο ερευνητής, ή αυτό που βλέπουμε είναι απλώς το αποτέλεσμα της χαμηλής ανάλυσης των φωτογραφιών;
Οι φωτογραφίες των πρώτων ανιχνευτικών διαστημοπλοίων δεν είχαν επαρκή εικονοστοιχεία, με αποτέλεσμα να φαίνονται σκιές και αντιθέσεις εκεί όπου στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν.
Ένας άλλος παράγοντας είναι η παρειδωλία, η παρεμβολή του ανθρώπινου μυαλού που συμπληρώνει τις λιγοστές πληροφορίες σε σχήματα, δημιουργώντας εικόνες που μπορεί να αναγνωρίσει. Έτσι μπορεί κάποιος να “δει” έναν ελέφαντα στα σύννεφα, μια λεοπάρδαλη στις σκιές ή ένα πρόσωπο στον Άρη…