«Σινικό Τείχος» χτίζει στο Καλαί η Βρετανία
ΕΥΡΩΠΗ
Posted by Youmagazine Staff
Η Βρετανία χτίζει ένα τεράστιο τείχος γύρω από το γαλλικό λιμάνι του Καλαί προκειμένου να ανακόψει τη ροή των παράτυπων μεταναστών.
H Βρετανία θα ξοδέψει εκατομμύρια για τον φράχτη ασφαλείας με τον οποίο θα περιβάλλει το λιμάνι του Καλαί. Photo: Christopher Furlong. Πηγή: Supplied
v
Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ το είχε προτείνει αστειευόμενος, όμως οι σοβαροί Βρετανοί το κάνουν πραγματικότητα. Ένα τεράστιο τείχος, ύψους τεσσάρων μέτρων και μήκους ενός χιλιομέτρου χτίζουν οι Βρετανοί στο γαλλικό λιμάνι της πόλης του Καλαί, προκειμένου να εμποδίσουν τους μετανάστες που προσπαθούν, πηδώντας σε φορτηγά, να εισέλθουν παράνομα στη Βρετανία.
Το τείχος, οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν αυτό το μήνα, θα αποτελέσει ένα τεράστιο εμπόδιο στο δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι, όπου οι μετανάστες επιχειρούν να εισέλθουν ως λαθρεπιβάτες στη σήραγγα της Μάγχης, πάνω σε φορτηγά που κάνουν τη διαδρομή Καλαί-Ντόβερ.
Το τείχος θα κοστίσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και θα είναι έτοιμο έως το τέλος του χρόνου.
Η ενέργεια αυτή, για την οποία οι Βρετανοί πήραν την άδεια της γαλλικής κυβέρνησης (Συνθήκη Le Touquet του 2003, σύμφωνα με την οποία οι Γάλλοι επέτρεψαν οι βρετανικοί συνοριακοί έλεγχοι να γίνονται στη γαλλική πλευρά της Μάγχης), έρχεται ως απάντηση στα καθημερινά αιτήματα και τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των οδηγών φορτηγών που κάνουν καθημερινά το δρομολόγιο Καλαί-Ντόβερ, οι οποίοι ζητούν προστασία από τις επιθέσεις που δέχονται καθημερινά από τους μετανάστες της περίφημης «Ζούγκλας», οι οποίοι τους στήνουν ενέδρες και προσπαθούν να τους σταματήσουν με φωτιές, μαχαίρια και σιδερολοστούς έως ότου οι δικοί τους πηδήξουν πάνω στη σκεπή του φορτηγού.
v
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 2.100 οδηγών και Γάλλων αγροτών τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Καλαί με τον προσφυγικό καταυλισμό της «Ζούγκλας». Photo: AFP/ Philippe Huguen. Πηγή: Supplied
v
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Καλαί, αλλά και οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, όπως αυτές που έζησε και ζει η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια, με τους ανθρώπους από άλλες ηπείρους να θέλουν απεγνωσμένα να εισέλθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου – πράγμα που δεν έχει συνειδητοποιήσει κανείς Ευρωπαίος αξιωματούχος, το έχουν όμως συνειδητοποιήσει οι Βρετανοί, που πρόσφατα αποχώρησαν από την ΕΕ.
v
Οι κίνδυνοι του υπερπληθυσμού
Στις 7 Σεπτεμβρίου 2016, ο πληθυσμός της Γης ανερχόταν στα 7,35 δισεκατομμύρια ψυχές, σύμφωνα με την Υπηρεσία απογραφής των ΗΠΑ (United States Census Bureau) – μια προς τα πάνω εκτίμηση που διορθώνει τις αντίστοιχες χαμηλές εκτιμήσεις του ΟΗΕ. Η αύξηση του πληθυσμού όμως είναι τόσο ραγδαία, που έως το 2040-50 ο πληθυσμός της Γης αναμένεται να φτάσει κάπου μεταξύ 8-10,5 δισεκατομμυρίων κατοίκων. Σύμφωνα πάντως με τις πιο συντηρητικές προβλέψεις του ΟΗΕ, ο πληθυσμός θα φτάσει τα 9,3 δισεκατομμύρια το 2050 και τα 10,1 δισεκατομμύρια το 2100.
Αυτό θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, καθώς συνολικά ο πλανήτης με τους πόρους που διαθέτει δεν μπορεί να θρέψει πάνω από 9 δισεκατομμύρια ανθρώπους.
Όποια εκτίμηση κι αν λάβει κανείς υπόψη, η ουσία είναι ότι την επόμενη εικοσαετία θα προστεθεί σχεδόν 1 δισεκατομμύριο στη Γη. Και με δεδομένο ότι οι περισσότερες γεννήσεις παρατηρούνται στην Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, που αποτελούνται από φτωχές χώρες, όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα θέλουν να μεταναστεύσουν προς τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, αλλά και στην Αυστραλία.
Οι χώρες αυτές ήδη έχουν δεχτεί μεγάλους αριθμούς μεταναστών και σίγουρα δεν μπορούν να δεχτούν περισσότερους χωρίς να υπάρξει πληθυσμιακή αλλοίωση και οικονομική ανατροπή. Ήδη ο Ερντογάν ζητά την απελευθέρωση της βίζας για τα 85 εκατομμύρια των Τούρκων που θέλουν να μετοικήσουν στην Ευρώπη. Φανταστείτε πώς θα γίνει η ευρωπαϊκή ήπειρος αν δεχτεί ξαφνικά μισό δισεκατομμύριο επιπλέον ανθρώπους.
v
Η «Ζούγκλα» αριθμεί σήμερα 10.000 άτομα, από τα οποία τα 700 είναι παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα ξένης γλώσσας σε ένα αυτοσχέδιο σχολείο. Photo: Christopher Furlong. Πηγή: Supplied
v
Οι Βρετανοί ήταν οι πρώτοι που συνειδητοποίησαν τους κινδύνους, ύστερα μάλιστα από την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» της Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και τις δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΕ, όπως του προέδρου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ περί «κατάργησης των εθνικών συνόρων» (!) μάζεψαν τα μπογαλάκια τους και… Brexit! Έφυγαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να περισώσουν ό,τι μπορούν.
Το «Σινικό Τείχος» του Καλαί έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά τειχών που ορθώνουν τα ευρωπαϊκά κράτη, ύστερα από τις ανεξέλεγκτες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές του περασμένου χρόνου, αλλά και την απειλή της Τουρκίας ότι θα ανοίξει ξανά την «στρόφιγγα» του δουλεμπόριου.
Η Νορβηγία σχεδιάζει να υψώσει ένα φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σουηδία, ενώ η Ουγγαρία κατασκευάζει και δεύτερο τείχος πίσω από το πρώτο, κατά μήκος των συνόρων με τη Σερβία και την Αυστρία. Η Γερμανία και η Αυστρία έκλεισαν τα σύνορά τους προσωρινά αυτό το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν τη ροή των απελπισμένων που έρχονται στις χώρες αυτές.
v
Οι οδηγοί στο Καλαί έχουν καταγγείλει επιθέσεις με σιδερολοστούς και ξυλοδαρμούς από τους μετανάστες που τους απειλούν προκειμένου να τους πάρουν μαζί τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Photo: Jack Taylor. Πηγή: Supplied
v
Επιστροφές προσφύγων και παρανομία
Γερμανία και Αυστρία ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ως πρώτο σταθμό εισόδου των προσφύγων και των μεταναστών –σύμφωνα με τη Συνθήκη Δουβλίνο 2– όσους από αυτούς έχουν κρίνει ότι δεν δικαιούνται άσυλο.
Στην ουσία πρόκειται για ανθρώπους που κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα, όπως εμπόριο ναρκωτικών, σεξουαλικές επιθέσεις, κλοπές και άλλες παραβιάσεις του κοινού ποινικού δικαίου.
Όπως αποκαλύπτει το RT, στην Αυστρία έχουν συλληφθεί 11.158 άτομα για αξιόποινες πράξεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016 – αριθμός πολύ μεγάλος σε σύγκριση με τα 15.236 άτομα που συνελήφθησαν ολόκληρο το 2015.
Από αυτούς, μόλις 13 άτομα ήταν μέλη τρομοκρατικών πυρήνων και μόνο 2 μετανάστες κατηγορήθηκαν για υποκίνηση ή συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες. Όσον αφορά την προέλευσή τους, 2.318 άτομα προέρχονται από το Αφγανιστάν, 1.631 από την Αλγερία, 1.271 από το Μαρόκο και 1.265 από τη Νιγηρία. Από τη Συρία, που σπαράσσεται από τον πόλεμο με συνέπεια πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες να καταφύγουν στην Ευρώπη ζητώντας άσυλο, προέρχονται 675 ύποπτοι, ενώ 560 παραβάτες ήρθαν από το Ιράκ.
v
Πάνω από 11.000 αιτούντες άσυλο έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι εγκλημάτων στην Αυστρία. Photo: Leonhard Foeger / Reuters. Πηγή: Supplied
ν