Γιγαντιαίο Πάντα εναντίον Χιονάνθρωπου (Βίντεο)

Κατηγορία NEWS, Αστεία βίντεο & άλλα

ΑΣΤΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Από όλες τις αναρτήσεις του BBC Channel στα social media το 2016, εκείνη που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις των τηλεθεατών ήταν ένα βίντεο με ένα γιγαντιαίο Πάντα που τα βάζει με έναν… χιονάνθρωπο!

v

ΤΟ ΠΑΝΤΑ ή αιλουρόποδη αρκούδα (Ailuropoda melanoleuca – Αιλουρόπους ο μελανόλευκος), γνωστό επίσης ως το γιγαντιαίο Πάντα, για να το ξεχωρίζουμε από το μη συγγενικό του κόκκινο Πάντα, είναι μια αρκούδα που απαντάται στην κεντροδυτική και νοτιοδυτική Κίνα. Αναγνωρίζεται εύκολα από τις μεγάλες, χαρακτηριστικές μαύρες κηλίδες γύρω από τα μάτια του, τα αφτιά του, και κατά μήκος του στρογγυλού σώματός του. Αν και κατατάσσεται στην τάξη των Σαρκοφάγων τρέφεται κατά 99% με μπαμπού.
Τα Πάντα στη φύση σποραδικά τρώνε άλλα είδη φυτών, όπως φύλλα ευκαλύπτου, άγριους βολβούς ή ακόμα και κρέας με τη μορφή πουλιών, τρωκτικών ή ψοφιμιών. Στην αιχμαλωσία (εθνικά πάρκα/ζωολογικοί κήποι), μερικές φορές τρώνε μέλι, αβγά, ψάρια, γλυκοπατάτες, φύλλα θάμνων, πορτοκάλια ή μπανάνες μαζί με το ειδικά παρασκευασμένο φαγητό.
Το γιγαντιαίο Πάντα ζει σε λίγα βουνά της κεντρικής Κίνας, κυρίως στην επαρχία Σετσουάν, αλλά και στις επαρχίες Σαανσί και Γκανσού. Ως αποτέλεσμα της εντατικής καλλιέργειας, της αποψιλώσεως των δασών και άλλων ανθρώπινων δραστηριοτήτων, τα Πάντα έχουν οδηγηθεί μακριά από τις πεδινές περιοχές όπου παλαιότερα κατοικούσαν.
Σαν αποτέλεσμα το Πάντα είναι είδος σε κίνδυνο. Αναφορά του 2007 έδειξε ότι ζουν 239 σε ζωολογικούς κήπους εντός της Κίνας και άλλα 27 έξω από τη χώρα. Οι εκτιμήσεις του άγριου πληθυσμού ποικίλουν. Μία εκτίμηση έδειξε ότι υπάρχουν γύρω στα 1.590 μεμονωμένα Πάντα στην άγρια φύση, ενώ άλλη μελέτη του 2006 μέσω ανάλυσης του DNA υπολόγισε ότι αυτός ο αριθμός πρέπει να είναι από 2.000 έως 3.000.
Κάποιες αναφορές επίσης δείχνουν ότι ο αριθμός των Πάντα στη φύση αυξάνεται. Ωστόσο, η Διεθνής Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN) δεν θεωρεί ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία ακόμη για να ανακατατάξει το είδος από κινδυνεύον σε ευάλωτο.
Αν και ο δράκος χρησιμοποιείται συχνά ως εθνικό έμβλημα της Κίνας, το Πάντα χρησιμοποιείται διεθνώς εξίσου συχνά. Και σαν τέτοιο χρησιμοποιείται ευρέως και εντός της Κίνας και σε διεθνές πλαίσιο, όπως για παράδειγμα οι πέντε μασκότ των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου.
ν

Toronto Zoo Giant Panda vs Snowman
v

v

 


Translate this post