Ιερός ελέφαντας κλωτσάει στο στήθος έναν ασεβή

Κατηγορία Περιβάλλον, Αστεία βίντεο & άλλα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Σε ένα ινδικό χωριό, ο ελέφαντας ενός ναού κλώτσησε στο στήθος έναν ασεβή που κορόιδευε την ιερή πομπή.

Η στιγμή που το μεγαθήριο χτυπάει έναν άνδρα στην άκρη του δρόμου. Πηγή: Youtube
v

ΟΙ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ είναι πανέξυπνα, αλλά και πολύ συναισθηματικά ζώα, με εξαιρετική μνήμη, που δεν την χρησιμοποιούν μόνο για να προσανατολίζονται, αλλά και για να τιμωρούν εκείνους που τους έχουν κάνει κακό.
Έτσι, κατά τη διάρκεια μιας ιερής πομπής ενός ναού στους δρόμους ενός χωριού, στο κρατίδιο της Κεράλα, ένα από τα υπέροχα αυτά ζώα κλώτσησε στο στήθος ένας θεατή είτε γιατί αυτός τον κορόιδεψε είτε γιατί προηγουμένως του είχε κάνει κακό.
Ο ελέφαντας αυτός είναι ένας από τους δεκάδες που εκπαιδεύονται για να πάρουν μέρος, με διάφορα διακοσμητικά στο κεφάλι, στις θρησκευτικές τελετές.
Πολλοί ακτιβιστές άγριας ζωής ισχυρίζονται ότι οι ελέφαντες αυτοί βασανίζονται, τυφλώνονται και μένουν πεινασμένοι από τους εκπαιδευτές τους.
Ο συγκεκριμένος ελέφαντας, που πρέπει να είναι θηλυκός αφού φέρει το όνομα της θεάς της τέχνης και της επιστήμης Σαρασβάτι, την ώρα που παρέλαυνε μαζί με τους άλλους ελέφαντες του ναού κλώτσησε ξαφνικά έναν μεσήλικα άνδρα.
Δείτε καρά-καρέ το στιγμιότυπο της ξαφνικής επίθεσης.
ν

 

Οι ιεροί ελέφαντες, στολισμένοι με τα διακοσμητικά του ναού, παρελαύνουν με τους οδηγούς τους στους δρόμους του χωριού.
ν

Ένα από τα μεγαλοπρεπή ζώα σηκώνει ξαφνικά το πίσω αριστερό πόδι του, στοχεύοντας έναν μεσήλικα που περπατάει δίπλα στην πομπή.
ν

Οι ελέφαντες μπορούν να φτάσουν σε ύψος τα 4 μέτρα και σε βάρος τους επτά τόνους. Παρ’ όλα αυτά είναι ταχείς στις κινήσεις τους. Είναι επίσης μακροβιότατοι, φτάνοντας κατά μέσο όρο το 70 χρόνια.
ν

Οι πρώτοι εξημερωμένοι ελέφαντες χρησιμοποιήθηκαν από τους αρχαίους Ινδούς στις μάχες. Ακόμη και σήμερα οι ελέφαντες στις περιοχές της Ινδίας και της Μαλαισίας χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά βαριών αντικειμένων, στις παρελάσεις και τις μεγάλες γιορτές και παγκοσμίως σε διάφορα τσίρκα για επιδείξεις.
ν

Το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό, που ο άνδρας που το δέχτηκε εξαφανίστηκε από το προσκήνιο. Οι ακτιβιστές που μάχονται για τα δικαιώματα των ζώων, υποστηρίζουν ότι οι ελέφαντες βασανίζονται από τους εκπαιδευτές τους.
ν

Στην Ινδία οι ελέφαντες θεωρούνται ως η ενσάρκωση του Κυρίου Γκανέσα στη γη – του θεού με το κεφάλι ελέφαντα, που είναι κύριος της σοφίας, των τεχνών και των γραμμάτων και προστάτης των νέων ξεκινημάτων και της υπερπήδησης των εμποδίων.
Παρ’ όλα αυτά, οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι οι σύγχρονοι Ινδοί δεν σέβονται τα μεγαλοπρεπή αυτά ζώα, που βασανίζονται, τυφλώνονται και μένουν νηστικά από τους χειριστές τους, ενώ στους αρσενικούς ελέφαντες χορηγούν ενέσεις με φάρμακα σε μια προσπάθεια να τους ευνουχίσουν χημικά.
Ο προστάτης άγριας ζωής Rajeev N Kurup, λέει ότι οι κάτοικοι της Κεράλα δεν δείχνουν κανέναν απολύτως σεβασμό ή κατανόηση, αν και ασχολούνται με ευαίσθητα και επικίνδυνα ζώα όπως οι ελέφαντες.
«Πότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά τα ζώα δεν πρέπει να μένουν μέσα στις πόλεις;» αναρωτιέται.
«Όταν αυτά τα ζώα ζουν μέσα στον περιορισμένο χώρο των τεσσάρων τοίχων ενός ναού, και όχι στο φυσικό περιβάλλον τους, δεν πρέπει να απορούμε που αντιδρούν με αυτό τον τρόπο».
ν

Elephant Kicks a Man on his Chest | Scenes Galore
ν

ν

 


Translate this post