Ιρανή ακτιβίστρια η δράστης της επίθεσης στο Youtube
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Posted by Youmagazine Staff
• Μια 38χρονη Ιρανή ακτιβίστρια, ονόματι Νασίμ Αγκντάμ, είναι η ένοπλη που επιτέθηκε στα κεντρικά γραφεία του Youtube στην Καλιφόρνια.
• Δείτε την Νασίμ Αγκντάμ να καταγγέλλει σε αποκλειστικό βίντεο το Youtube.
Η Νασίμ Αγκντάμ, αριστερά, σε φωτογραφία της που ανέβασε στο Facebook το 2017. Η 38χρονη Ιρανή πίστευε ότι το Youtube προβάλλει την ηλιθιότητα, κάνει διακρίσεις και αποκρύπτει την αλήθεια. Πηγή: Facebook
ν
ΜΙΑ 38χρονη δυναμική ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, την Νασίμ Αγκντάμ (5 Απριλίου 1980 – 3 Απριλίου 2018), κάτοικο του Σαν Ντιέγο, ταυτοποίησαν οι αρχές ως τη γυναίκα που πραγματοποίησε την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του Youtube στην Καλιφόρνια.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Αγκντάμ υποστήριζε ότι το Youtube λογόκρινε τα βίντεό της και γι’ αυτό, μάλιστα, είχε ανεβάσει και βίντεο με το οποίο κατηγορούσε τους διαχειριστές της πλατφόρμας ότι λογόκριναν τα βίντεό της με αποτέλεσμα να μην έχουν views, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες στο Youtube».
Στο αποκλειστικό βίντεο που ακολουθεί, η Αγκντάμ καταγγέλλει το Youtube.
ν
ν
Η Ιρανικής καταγωγής Νασίμ Αγκντάμ ήταν vegan, ασχολείτο με το μπόντι μπίλντινγ ενώ στα βίντεο που ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προωθούσε εκτός από τα δικαιώματα των ζώων και την υγιεινή διατροφή.
Είχε επίσης δημιουργήσει το πρώτο διαφημιστικό στην περσική τηλεόραση για τα δικαιώματα των ζώων και την χορτοφαγική διατροφή (Do You Dare).
Το 2009 η Αγκντάμ είχε καταγραφεί σε ρεπορτάζ της εφημερίδας San Diego Union–Tribune για μια διαμαρτυρία ενάντια στη θανάτωση χοίρων σε στρατιωτικά προγράμματα εκπαίδευσης ιατρικού προσωπικού.
Τότε είχε εμφανιστεί με πινελιές αίματος πάνω στα ρούχα της και κρατώντας ένα πλαστικό ξίφος διαδήλωσε έξω από τη βάση των Πεζοναυτών στο Μίντλεντον.
«Για μένα τα δικαιώματα των ζώων είναι ίσα με αυτά των ανθρώπων», ήταν το μότο της.
ν
Η Νασίμ Αγκντάμ ήταν φανατική υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ζώων. Πηγή: Facebook
ν
Στο χθεσινό περιστατικό η Αγκντάμ πυροβόλησε περισσότερες από 20 φορές πριν βάλει τέλος στη ζωή της, αφού πρώτα τραυμάτισε τρία άτομα.
Μια από τις τραυματίες είναι μια 32χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένα τέταρτο άτομο τραυματίστηκε ελαφρότερα στο γόνατο καθώς προσπαθούσε να διαφύγει.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στα κεντρικά γραφεία του Youtube στο Σαν Μπρούνο, όπου εργάζονταν πάνω από 1.100 άτομα, επικράτησε χάος και πανικός.
«Έχουμε τέσσερα θύματα. Διακομίστηκαν όλα σε νοσοκομείο, με τραύματα που προκλήθηκαν από ένα πυροβόλο όπλο. Έχουμε ένα άτομο που απεβίωσε από τραύματα που προκάλεσε το ίδιο στον εαυτό του. Και, αυτή τη στιγμή, θεωρούμε πως πρόκειται για το άτομο που άνοιξε πυρ», είπε ο Εντ Μπαρμπερίνι, ο επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη Σαν Μπρούνο, όπου εκτυλίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα.
ν
ν
Σύμφωνα με μαρτυρία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η γυναίκα εισέβαλε την ώρα του μεσημεριανού γεύματος κι άρχισε να πυροβολεί. Φαινόταν να έχει στόχο «έναν άνθρωπο συγκεκριμένα».
Ελάχιστες από τις επιθέσεις με τη χρήση όπλων στις ΗΠΑ διαπράττονται από γυναίκες.
Η αστυνομία άρχισε να ενημερώνεται για τις πρώτες κλήσεις στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911 στις 12:46 τοπική ώρα (22:46 ώρα Ελλάδας). Το ένα από τα τρία θύματα, ένας άνδρας 36 ετών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Υπάλληλοι του Youtube αφηγήθηκαν ότι επικράτησε πανικός, καθώς σχεδόν οι πάντες άρχισαν να τρέχουν προς τις εξόδους των κεντρικών γραφείων της εταιρείας, μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.
Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα που εικονίζουν τους υπαλλήλους του Youtube καθώς βγαίνουν από το κτίριο με τα χέρια υψωμένα.
Τον περασμένο μήνα, ο ιστότοπος του Youtube ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει να αναρτάται περιεχόμενο που προωθεί τις πωλήσεις όπλων και αξεσουάρ τους, αλλά και στους εγγεγραμμένους χρήστες του να μοιράζονται βίντεο που διδάσκουν πώς μπορεί κανείς να φτιάξει όπλα.
Το ζήτημα της οπλοκατοχής συνεχίζει να διχάζει την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ, ειδικά μετά τη σφαγή που διαπράχθηκε σε λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, στη Φλόριντα, στις 14 Φεβρουαρίου, όταν 17 μαθητές και εκπαιδευτικοί σκοτώθηκαν από τα πυρά ενός εφήβου.
Πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι πήραν μέρος στις 24 Μαρτίου στην «Πορεία για τις ζωές μας» στη χώρα, για να απαιτήσουν αυστηρότερο έλεγχο των όπλων. Οι διαδηλώσεις που έχουν γίνει μετά το μακελειό του Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ για το ζήτημα της οπλοκατοχής χαρακτηρίστηκαν οι μεγαλύτερες των τελευταίων δύο δεκαετιών.
Στο βίντεο που ακολουθεί, η Αγκντάμ καταγγέλλει για ακόμη μια φορά ότι το Youtube ενώ επιτρέπει βίντεο τραγουδιστριών όπως η Νίκι Μινάζ και η Μάιλι Σάιρους με σεξουαλικό περιεχόμενο, ακατάλληλα για μικρά παιδιά, απορρίπτει τα δικά της που προωθούν μια υγιή, έξυπνη και ανθρώπινη ζωή. «Άνθρωποι σαν εμένα δεν είναι καλοί για τις μεγάλες επιχειρήσεις, για τις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης ζώων, για τις ιατρικές και για πολλές άλλες επιχειρήσεις. Γι’ αυτό και κάνουν διακρίσεις σε βάρος μας και μας λογοκρίνουν».
ν
ν