Βασικό εισόδημα για όλους τους Ιταλούς προανήγγειλε μεταξύ άλλων ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε μιλώντας από το βήμα της Γερουσίας.
ν
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του Τζουζέπε Κόντε έλαβε αργά το βράδυ ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία της Ρώμης με 171 ψήφους υπέρ, 117 κατά και 25 αποχές.
Αύριο αναμένεται η ψήφος εμπιστοσύνης της Βουλής, όπου η κυβέρνηση της Λέγκας του Βορρά και των Πέντε Αστέρων διαθέτει ευρεία πλειοψηφία.
Στην ομιλία του ο Κόντε εξήγγειλε ορισμένα ριζοσπαστικά μέτρα σχετικά με την οικονομία, που αναμένεται να προκαλέσουν εφιάλτες στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών αλλά και τη λυσσώδη αντίδραση του Βερολίνου.
Μεταξύ άλλων υποσχέθηκε ένα βασικό εγγυημένο εισόδημα για όλους τους Ιταλούς που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, δικαιότερο φορολογικό σύστημα ώστε να μην απομυζάται ο πλούτος των Ιταλών για να γεμίζουν τα γερμανικά ταμεία, καθώς και μείωση του δημόσιου χρέους.
Όσον αφορά την γάγγραινα του μεταναστευτικού, ο Κόντε είπε ότι η κυβέρνησή του θα λάβει μέτρα ώστε να μηδενιστούν οι ροές, καθώς η χώρα δεν αντέχει να δεχτεί άλλους μετανάστες.
Πρόκειται για μια άλλη αντίδραση στην επιβαλλόμενη γερμανική πολιτική της επιμειξίας των λαών της Ευρώπης με Ασιάτες και Αφρικανούς, με σκοπό την εξάλειψη κάθε εθνικής ταυτότητας, ώστε να μην υπάρχουν πλέον άνθρωποι με φρόνημα και συνείδηση που θα αντιταχθούν στην υποδούλωσή τους από τους Γερμανούς. ν
Βασικό στοιχείο της γερμανικής πολιτικής είναι η επιμειξία των ευρωπαϊκών πληθυσμών με μετανάστες από την Ασία και την Αφρική, ώστε να αμβλυνθεί η ιστορική και εθνική συνείδηση των λαών των Ευρώπης. Image: Supplied ν
Απώτερος στόχος της νέας ιταλικής κυβέρνησης είναι η αποχώρηση της Ιταλίας πρώτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατόπιν από την Ευρωζώνη, γιατί, ενώ υπάρχει πρόβλεψη αποχώρησης ενός κράτους από την ΕΕ, δεν υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη αποχώρησης από το ευρώ. ν
Αντίσταση στο Βερολίνο
Τόσο αλαζόνες ήταν οι Γερμανοί ότι όλα τα κράτη της Ευρώπης θα υποτάσσονταν στην ανωτερότητά τους, ώστε, όταν έφτιαχναν το 2012 την περιβόητη «Συνθήκη για τη σταθερότητα, τον συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην οικονομική και νομισματική ένωση» (γνωστή επίσης ως «δημοσιονομικό σύμφωνο»), δεν προέβλεψαν την πιθανότητα δραπέτευσης μιας χώρας από τον «γερμανικό παράδεισο» του ευρω-μάρκου.
Όμως σήμερα οι λαοί αντιδρούν. Πρώτα οι Βρετανοί, τώρα οι Ιταλοί. Και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρις εσχάτων ενάντια στη νέα γερμανική κατάκτηση. Τουλάχιστον για τους Βρετανούς αυτό είναι γεγονός.
Φαίνεται όμως ότι και οι Ιταλοί είναι αποφασισμένοι να μην δεχτούν τον εθνικό και εδαφικό ακρωτηριασμό τους. Μάλλον διδάχτηκαν από το παράδειγμα της Ελλάδας, που έσβησε ως χώρα από το χάρτη. Ούτε είναι όλοι οι λαοί της Ευρώπης νωθροί όπως οι Γάλλοι, οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί. Θυμίζουμε ότι οι τρεις αυτοί λαοί υπέκυψαν αμαχητί στους Γερμανούς κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, χωρίς να ρίξουν έστω μια πιστολιά για την τιμή των όπλων.
Σήμερα είναι κράτη-κολαούζοι της Γερμανίας που το Βερολίνο χρησιμοποιεί –ιδιαίτερα τους πολιτισμένους Γάλλους– ως βιτρίνα για να καλύψει την κτηνωδία και τη βαρβαρότητα των επεκτατικών του σχεδίων.
Όμως οι λαοί αφυπνίζονται, και η Ιταλία είναι σημαντική οικονομική και βιομηχανική δύναμη για να μην νοιαστεί κανείς για την τύχη της. Εξ ου και οι παραινέσεις του Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ προς το Βερολίνο να μην επαναλάβει το λάθος να ποδοπατήσει την αξιοπρέπεια του ιταλικού λαού, όπως έκανε με την Ελλάδα.