Η Σουηδία κινητοποίησε ολόκληρο τον εφεδρικό στρατό της για πρώτη φορά από το 1975, για να δει αν έχουν απομείνει άντρες στη χώρα!
Ύστερα από τέσσερις δεκαετίες εκθηλυσμού και διαφορετικότητας, οι άντρες στη Σουηδία είναι είδος προς εξαφάνιση. Πηγή: Joakim Elovsson / Försvarsmakten
ν
ΥΣΤΕΡΑ από αρκετές δεκαετίες παραλυσίας, καλοπέρασης και θηλυπρέπειας, η Σουηδία αρχίζει να συνέρχεται, αντιλαμβανόμενη ότι σε έναν κόσμο εντάσεων και απειλών, σ’ έναν κόσμο όπου το αύριο είναι αβέβαιο και τα σύνορα αλλάζουν, το να ζεις σε μια πλαστή πραγματικότητα, υπογράφει την ιστορική καταδίκη σου ως χώρα.
Έτσι, για πρώτη φορά μετά από τέσσερις δεκαετίες, κάλεσε χθες όλους τους εθελοντές σε επιστράτευση (στη Σουηδία η στρατιωτική θητεία είναι εθελοντική), προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν ακόμη άντρες στον σουηδικό στρατό ικανοί να πολεμήσουν αν παραστεί ανάγκη.
Η ενέργεια αυτή της σουηδικής κυβέρνησης έρχεται ως συνέχεια της αποστολής πριν λίγο καιρό σε 4,8 εκατομμύρια νοικοκυριά πολυσέλιδων φυλλαδίων με οδηγίες προετοιμασίας για έναν πιθανό πόλεμο.
Η Σουηδία, που όπως και η Ελβετία είναι παγκοσμίως γνωστή για την ουδετερότητά της, έχει να εμπλακεί σε πόλεμο εδώ και δύο αιώνες.
Σε αντίθεση όμως με την Ελβετία όπου η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική και ισόβια και όλοι οι Ελβετοί εκπαιδεύονται στα όπλα ένα μήνα κάθε χρόνο σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, η Σουηδία κατάργησε τη στρατιωτική θητεία και από πρώην χώρα των Βίκινγκ μετατράπηκε σε μια θηλυπρεπή χώρα, όπου τα αγόρια μαθαίνουν από μικρή ηλικία να πηγαίνουν στο σχολείο φορώντας φούστες και βαμμένα όπως τα κορίτσια, στο όνομα της… ελευθερίας και της δημοκρατίας!
Από την άλλη μεριά, τα κορίτσια διδάσκονται να μισούν τα αγόρια, εκτός κι αυτά είναι ντυμένα και βαμμένα σαν κορίτσια!
Ο εκτραχηλισμός και η παρακμή της χώρας φαίνεται από το γεγονός ότι στη Σουηδία έχουν πλέον καταργηθεί τα δύο πρώτα γένη της προσωπικής αντωνυμίας αυτός-αυτή-αυτό και χρησιμοποιείται μόνο το ουδέτερο γένος!
Όταν μιλούν για κάποιον, δεν λένε «αυτός» ή «αυτή», αλλά «αυτό».
Αλλά ούτε και «αυτό» λένε, αν σκεφτεί κανείς ότι η λέξη που χρησιμοποιείται για το ουδέτερο γένος (σουηδ. Hen) σημαίνει «κότα»!
Μάλιστα τα αγόρια στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καλούνται να απαντήσουν σε πολλαπλά ερωτηματολόγια που περιέχουν ερωτήσεις όπως:
– Πότε ανακάλυψες ότι είσαι αγόρι;
– Τι σκοπεύεις να κάνει με αυτό;
– Δεν θα ήθελες να είσαι και κορίτσι;
– Πώς είσαι τόσο βέβαιο (ουδέτερο) ότι ανήκεις στο αρσενικό γένος;
Ανάλογα είναι και τα ερωτηματολόγια των κοριτσιών. Σε αγόρια και κορίτσια γίνεται καθημερινά από τους γονείς η ερώτηση τι είδους φύλο θέλουν να είναι εκείνη τη μέρα. Γονείς και εκπαιδευτικοί προτρέπουν τα παιδιά τη Δευτέρα να ντύνονται και να συμπεριφέρονται σαν αγόρια, την Τρίτη σαν κορίτσια, την Τετάρτη να είναι ουδέτερα κ.ο.κ.
Αυτή η όχι απλώς ανοχή στη διαφορετικότητα αλλά επιβολή της διαφορετικότητας με το ζόρι, που προωθείται σε όλη την Ευρώπη (Γαλλία, Βρετανία κτλ.) με σκοπό τη δημιουργία του ά-φυλου ανθρώπου, άρα και εύκολα χειραγωγήσιμου διότι άφυλος σημαίνει και άβουλος, θα ήταν εντελώς γελοία και κατάπτυστη, αν δεν ήταν τραγική.
Μόνο το 2011, εξαιτίας της σύγχυσης που προκαλεί στα παιδιά η αμφισβήτηση του βιολογικού τους φύλου, αλλά και της πίεσης να μάθουν να ζουν χωρίς φύλο, αυτοκτόνησαν 962 αγόρια και 416 κορίτσια.
Η καθιέρωση της σήψης και της παρακμής ως τρόπου ζωής έχει πια πάρει διαστάσεις γάγγραινας, με τους ειδικούς να κρούουν πολύ αργά τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως η καθιέρωση του ουδέτερου γένους αποσταθεροποιεί τη σουηδική κοινωνία. ν
ν
Αλλά ενώ η σουηδική κοινωνία ήταν έτοιμη να καταργήσει από δημοτολόγια, διαβατήρια και οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο τη διάκριση του φύλου σε αρσενικό και θηλυκό, αναγράφοντας στο σχετικό πεδίο την ένδειξη «ουδέτερο», δηλαδή «κότα», το ΝΑΤΟ ξεκίνησε –για ακόμη μια φορά– στην απέναντι πλευρά της Βαλτικής, στη Λιθουανία, στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή στρατευμάτων από Εσθονία, Λετονία, Πολωνία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ, Καναδά κ.α.
Όπως ήταν φυσικό, αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση των Ρώσων, που έσπευσαν αμέσως να κινητοποιήσουν χερσαίες, εναέριες και πυραυλικές δυνάμεις σε όλο το μήκος των βορειο-δυτικών συνόρων τους, καθώς και στον θύλακα του Καλίνινγκραντ, κάτι που τρομοκράτησε τους Σουηδούς.
Αν και δεν απειλούνται ευθέως από τους Ρώσους, οι Σουηδοί γνωρίζουν ότι σε περίπτωση σύγκρουσης θα βρεθούν στη μέση, καθώς οι Ρώσοι το πρώτο πράγμα που θα επιδιώξουν είναι η άμεση εξουδετέρωση όλων των βαλτικών και σκανδιναβικών δυνάμεων, κάτι που δεν θα τους πάρει πάνω από 1-2 μέρες.
ν
ν
Ξαφνικά η αριστερή κυβέρνηση της Σουηδίας ανακάλυψε ότι για την προστασία της χώρας χρειάζεται στρατός κι ότι τον στρατό είθισται να τον αποτελούν άντρες.
Με το πρόγραμμα όμως εκθηλυσμού της χώρας δεν ήταν βέβαιη αν όσοι κληθούν να υπερασπιστούν τα σύνορα δεν θα παρουσιαστούν φορώντας τακούνια, φουρό και κραγιόν και ότι δεν θα πάνε να δώσουν φιλάκια στους Ρώσους στρατιώτες.
Έτσι, έκανε αιφνιδιαστική επιστράτευση –κάτι που είχε να κάνει από το 1975– και ήταν φανερή η ανακούφιση στα πρόσωπα των κυβερνώντων όταν είδαν να παρουσιάζονται κανονικοί άντρες, και όχι ντραγκ κουήν με φανταχτερά ρούχα και έντονο βάψιμο, και χωρίς την ένδειξη «Hen» (κότα) γραμμένη στο πίσω μέρος της στολής τους. ν
Σουηδοί στρατιώτες ντυμένοι κανονικά σαν… στρατιώτες, με στολές, όπλα και άρβυλα, λαμβάνουν εντολές από τον αξιωματικό τους. Πηγή: Joakim Elovsson / Försvarsmakten ν
Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν και μάχες εντός του αστικού ιστού που είναι ο σύγχρονος τρόπος πολέμου. Πηγή: Joakim Elovsson / Försvarsmakten ν
Η επιστράτευση αφορούσε 22.000 εφέδρους, οι οποίοι παρουσιάστηκαν χθες, Τετάρτη 6 Ιουνίου, που είναι επίσης η εθνική ημέρα της Σουηδίας. Πηγή: Joakim Elovsson / Försvarsmakten ν
Η Σουηδία έχει σχετικά μικρό στρατό αποτελούμενο από 43.875 άντρες, από τους οποίους οι 21.875 είναι ενεργοί και οι 22.000 σε εφεδρεία. Πηγή: Joakim Elovsson / Försvarsmakten ν
Η Σουηδία επανέφερε πέρυσι το καλοκαίρι την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, η οποία διαρκεί 11 μήνες. Ωστόσο, μετά τη βασική εκπαίδευση, λόγω του εκφυλισμού των αντρών, στο στράτευμα θα κατατάσσονται κάθε χρόνο μόνο 4.000 άτομα, ανάλογα με το ποιόν και τις ικανότητές τους.
Η Σουηδία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά έχει υπογράψει τη Σύμπραξη για την Ειρήνη, ένα πρόγραμμα που άρχισε το 1994 για να αναπτυχθεί η στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στην Ατλαντική συμμαχία και τις χώρες που δεν είναι μέλη της.
Στα θέματα της άμυνας, βρίσκεται πολύ κοντά στη γειτονική της Φινλανδία, η οποία έχει σύνορα μήκους 1.340 χιλιομέτρων με τη Ρωσία. Το 2016 οι δύο χώρες υπέγραψαν καθεμία χωριστά συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ.