Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι πρέπει να καταλάβουν ποια είναι η θέση τους – ότι είναι τελείως ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ. Αυτό δήλωσε ο γνωστός Βρετανός τηλεπαρουσιαστής Πηρς Μόργκαν.
Ο Χάρι και η Μέγκαν πρέπει να μάθουν ποια είναι η θέση τους, λέει ο Βρετανός τηλεπαρουσιαστής Πηρς Μόργκαν. Image: Supplied
ν
Ο ΓΝΩΣΤΟΣ για τις κατά καιρούς εριστικές δηλώσεις του, Βρετανός τηλεπαρουσιαστής Πηρς Μόργκαν, «ξαναχτύπησε» με αφορμή το σόου που στήθηκε γύρω από την εγκυμοσύνη της συζύγου του πρίγκιπα Χάρι, την πρώην ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ, το παιδί της οποία ήρθε στον κόσμο την Δευτέρα.
Σύμφωνα με τον Μόργκαν, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ πρέπει να καταλάβουν τη θέση τους στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, δηλαδή ότι είναι τελείως ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ. Το παιδί που έφεραν στον κόσμο είναι έβδομο στη σειρά διαδοχής του θρόνου και δεν έχει την παραμικρή ελπίδα να γίνει κάποτε βασιλιάς, καθώς, μετά τον πρίγκιπα Κάρολο, στην δεύτερη θέση βρίσκονται ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ, κατόπιν έρχονται τα παιδιά τους και στη συνέχεια τα παιδιά των παιδιών τους.
Ακολουθούν άλλες τέσσερις οικογένειες πριγκίπων με τα παιδιά τους που έχουν κληρονομικό δικαίωμα στο θρόνο. Θα πρέπει να γίνουν κοσμογονικές αλλαγές και να εξοντωθούν όλες οι οικογένειες που προηγούνται, για να μπορέσει ο γιος του Χάρι και της Μέγκαν να αναρριχηθεί στο θρόνο.
Επειδή ο Χάρι και η Μέγκαν αεροβατούν, λέει ο Μόργκαν, και ανταγωνίζονται τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ, δημιουργούν «αχρείαστη ένταση» επειδή δεν ξέρουν τη θέση τους.
Κατά τον Βρετανό σχολιαστή, θα πρέπει να κάνουν πίσω και ν’ αφήσουν τα φώτα της δημοσιότητας να πέσουν στους αληθινούς πρωταγωνιστές. ν
ΠΟΣΟ ΜΑΥΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ;
Από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η πρώην δημοσιογράφος του CNN Σολεντάντ Ο’Μπράιεν, επέκρινε το κανάλι της για την απρεπή ερώτηση που έκανε στο κύριο σχόλιό του, ζητώντας να μάθει «πόσο μαύρο θα είναι βασιλικό μωρό».
Η Μαρία ντε λα Σολεντάντ Τερέζα Ο’Μπράιεν, όπως είναι το πλήρες όνομά της, κατηγόρησε το CNN για έλλειψη ευαισθησίας και για έλλειψη ανοχής στη διαφορετικότητα. ν
Η πρώην δημοσιογράφος του CNN Σολεντάντ Ο’Μπράιεν. Πηγή: YouTube ν
«Το CNN χρειάζεται περισσότερους έγχρωμους ανθρώπους στις εκτελεστικές θέσεις και στις θέσεις λήψης αποφάσεων», ανέφερε η Ο’Μπράιεν, αναρτώντας στα social media την εικόνα του τίτλου του CNN σχετικά με το χρώμα του βασιλικού μωρού. νν
Το CNN International άφησε ασχολίαστη την επίκριση της Ο’Μπράιεν.
Αντίθετα, ο συντάκτης του άρθρου Τζον Μπλέικ υπερασπίστηκε το κομμάτι του λέγοντας πως όποιος το διάβασε ολόκληρο, κατάλαβε ότι δεν είναι ρατσιστικό.
Ο Μπλέικ έγραψε αυτό το άρθρο, επειδή η πορεία της εγκυμοσύνης της Μέγκαν απασχολούσε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με καθημερινά δημοσιεύματα, λες και η Μέγκαν επρόκειτο να γεννήσει τον… νέο Θεάνθρωπο! Όμως, όπως λέει ο ίδιος, «δεν πρέπει οι άνθρωποι να χρησιμοποιήσουν την βασιλική γέννηση για να δημιουργήσουν έναν επικίνδυνο μύθο».
Στο άρθρο του ο Μπλέικ συμβουλεύει τους αναγνώστες του να μην πέσουν στην παγίδα και μετατρέψουν το μωρό σε «μια άλλη μεγάλη ελπίδα της ανάμεικτης φυλής». Πιστέψουν, δηλαδή, ότι η φυλετική επιμειξία αποτελεί οδό σωτηρίας για το ανθρώπινο γένος.
Σύμφωνα με σφυγμομετρήσεις, η γέννηση του παιδιού της Μέγκαν ενθουσίασε περισσότερο τα λαϊκά στρώματα των Αμερικανών και των Αυστραλών παρά των Βρετανών, οι οποίοι έμειναν στην πλειοψηφία τους αδιάφοροι. ν
ΜΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΔΥΕΤΑΙ
Ο Τζον Μπλέικ έχει δίκιο. Όλους αυτούς τους μήνες υπήρξε ένα παγκόσμιο παραλήρημα, λες και πρώτη φορά στον κόσμο ένας άνδρας και μια γυναίκα έκαναν έρωτα, πρώτη φορά στην πλανητική ιστορία μια γυναίκα έμεινε έγκυος και πρώτη φορά θα γεννιόταν στον πλανήτη Γη ένα παιδί.
Αυτός ο παγκόσμιος παροξυσμός θα δικαιολογείτο μόνο αν επρόκειτο να γεννηθεί ένα παιδί στον πλανήτη Άρη, από την πρώτη αποικία ανθρώπων που θα είχε μεταναστεύσει εκεί.
Η παράκρουση αυτή εξηγείται από το γεγονός ότι η Μέγκαν Μαρκλ δεν είναι απλώς μια τυχαία κοπέλα που η μοίρα της χαμογέλασε να παντρευτεί έναν πρίγκιπα, όπως είναι το όνειρο εκατομμυρίων κοριτσιών, αλλά στο ότι υποδύεται έναν ρόλο και μάλιστα πρωταγωνίστριας – κάτι που δεν θα συνέβαινε ποτέ αν παρέμενε στο Χόλυγουντ. Δηλαδή, σαν ηθοποιός, δεν είχε καμιά πιθανότητα να πρωταγωνιστήσει σε κάποια ταινία.
Η Μέγκαν, όπως έχει κατηγορηθεί από πολλούς νηφάλιους σχολιαστές, δεν ζει πραγματικά τη σχέση της με τον Χάρι, αλλά υποδύεται έναν ρόλο, λες και παίζει σε κάποια μεγάλη ταινία. Αλλά ακόμη κι όταν υποδύεται, δεν υποδύεται τον εαυτό της, αλλά αντιγράφει την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, της οποία μιμείται τη στάση του σώματος και των χεριών, ενώ προσπαθεί απελπισμένα να της μοιάσει φορώντας αντίγραφα των ρούχων και των αξεσουάρ της πεθαμένης πριγκίπισσας.
Αλλά κάποια στιγμή το θέατρο θα τελειώσει και η Μέγκαν θα προσγειωθεί ανώμαλα στην πραγματικότητα.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν την σχεδιασμένη, προφανώς από το Μπάκιγχαμ, προσπάθεια να πεισθεί ο κόσμος ότι η Μέγκαν είναι μια νέα Νταϊάνα. ν
ΟΤΑΝ Η ΜΕΓΚΑΝ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΝΤΑΪΑΝΑ
ν
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ
Αυτή την εγωιστική και αυτάρεσκη προβολή της Μέγκαν την ανέχεται, και προφανώς την υποδαυλίζει, το παλάτι του Μπάκιγχαμ, για πολλούς λόγους.
Εδώ και καιρό γίνεται λόγος στη Βρετανία για το κόστος της μοναρχίας. Τη στιγμή που εκατομμύρια Βρετανοί, κυρίως νέοι, δεν θα μπορέσουν ποτέ να αγοράσουν ένα σπίτι στη ζωή τους, η βασίλισσα της Αγγλίας έχει την μεγαλύτερη κτηματική περιουσία στη χώρα που της αποφέρει ετησίως καθαρές 82 εκατομμύρια λίρες, από ένα τζίρο 400 εκατομμυρίων. Επιπρόσθετα η βασίλισσα λαμβάνει από τον φορολογούμενο πολίτη κάθε χρόνο πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες, ενώ έκαστος πρίγκιπας, δούκας, πριγκίπισσα ή δούκισσα παίρνει ετησίως περί τα 19 εκατομμύρια λίρες (22 εκατομμύρια ευρώ).
Σημειωτέον ότι τα μυθικά αυτά ποσά τα λαμβάνουν άνθρωποι οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα, ούτε γνωρίζουν να κάνουν κάτι, καθώς είναι ανεπάγγελτοι, με χαμηλή ευφυΐα και μόρφωση, ανίκανοι να κολλήσουν έστω ένα γραμματόσημο σε μια επιστολή.
Αυτό δεν είναι υπερβολή, αλλά πραγματικότητα.
Κάθε μέρα που περνά γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι το Μπάκιγχαμ έστησε, για δικούς του λόγους, όλο αυτό το σόου και του έδωσε τεράστια δημοσιότητα με τη συμμετοχή δεκάδων, αν όχι εκατοντάδων, κομπάρσων, καθώς τον Χάρι και τη Μέγκαν πλαισιώνουν γιατροί, διαιτολόγοι, μάγειροι, καμαριέρες, προπονητές, φυσιογνωμιστές, δάσκαλοι, οδηγοί, φρουροί, ειδικοί στην ετικέτα του Μπάκιγχαμ, ιστορικοί, δημοσιογράφοι που ετοιμάζουν καθημερινά πολλά δελτία τύπου και τα στέλνουν έτοιμα σε εκατοντάδες εφημερίδες, πρακτορεία και κανάλια για να δημοσιευτούν, στυλίστες, μόδιστροι, κομμωτές, μακιγιέρ, κτηματομεσίτες, λογιστές, ταξιδιωτικοί πράκτορες, στοιχηματζήδες και πολλοί ακόμη – όλοι κάτω από τις διαταγές ενός senior writer που γράφει το σενάριο βάση των εντολών του Μπάκιγχαμ.
Όπως συμβαίνει και στα γυρίσματα μιας κινηματογραφικής υπερπαραγωγής… ν
Η Μέγκαν Μαρκλ την εποχή που έπαιζε στα “Suits” με τον πρωταγωνιστή της σειράς Πάτρικ Άνταμς. Image: Supplied ν
Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το σόου πρέπει να οργανώθηκε από την εποχή ακόμη που η Μέγκαν έπαιζε στην τηλεοπτική σειρά “Suits”. Και στη σειρά ήταν παιδί χωρισμένων γονιών, με τη διαφορά ότι ο πατέρας της εκεί ήταν μαύρος και η μητέρα της λευκή. Ήταν η εποχή που η Μέγκαν είχε γνωριστεί με τον πρίγκιπα Χάρι.
Γιατί όμως το Μπάκιγχαμ δέχτηκε μια μιγάδα στους κόλπους του;
Εδώ και δεκαετίες, στη Βρετανία συρρέουν εκατομμύρια μετανάστες από τις αποικίες της πρώην αυτοκρατορίας, είναι δε τέτοιος ο αριθμός τους που έβγαλαν τον Σαντίκ Καν, έναν μουσουλμάνο, δήμαρχο Λονδίνου και αύριο θα βγάλουν τον δικό τους πρωθυπουργό, όπως δείχνει και η τηλεοπτική σειρά “MotherFatherSon”, όπου πρωταγωνιστεί ο Ρίτσαρντ Γκηρ. (Οι τηλεοπτικές σειρές παίζουν, μεταξύ άλλων, και τον ρόλο του προφήτη, δηλαδή του προπαγανδιστή του μέλλοντος).
Για να μπορέσει το Μπάκιγχαμ να διατηρήσει τη θέση και τα προνόμιά του στο μέλλον, σε μια ραγδαίως μεταβαλλόμενη εποχή φυλετικών επιμειξιών, σκέφτηκε να κάνει αυτό το βήμα, ποντάροντας στη συναισθηματική αντίδραση των μαζών. Και πέτυχε. Έτσι, μια ασήμαντη ηθοποιός, έγινε ξαφνικά πρόσωπο της ημέρας, σαν να ήταν κάποιο άτομο με κύρος. ν
Ο εσμός των «γαλαζοαίματων» κηφήνων κοστίζει ετησίως στο κράτος γύρω στο ένα δισεκατομμύριο λίρες. Image: James Devaney/FilmMagic. Πηγή: Supplied ν
Το παλάτι του Μπάκιγχαμ χρειαζόταν απελπισμένα ένα σόου, ή δυνατόν διεθνές, για να στρέψει αλλού την προσοχή από τα τρέχοντα προβλήματα της φτώχειας, του Brexit και της κλυδωνιζόμενης μοναρχίας. Και το πέτυχε προσλαμβάνοντας μια ηθοποιό του Χόλυγουντ.
Στο μακρινό παρελθόν, οι βασιλείς ήταν πραγματικοί αρχηγοί. Γνώριζαν πώς να διοικούν, ήταν στρατηγοί, χειρίζονταν τις οικονομικές, νομοθετικές και κοινωνικές υποθέσεις, οδηγούσαν τον στρατό στον πόλεμο και πολλές φορές έπεφταν στο πεδίο της μάχης. Τέτοιοι ήταν οι φαραώ της Αιγύπτου, οι βασιλείς των Ασσυρίων, στρατηλάτες όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, οι αυτοκράτορες των Ρωμαίων και του Βυζαντίου, και στα νεώτερα χρόνια ο Ναπολέων.
Σήμερα τέτοιες ικανότητες δεν έχουν ούτε οι επαγγελματίες πολιτικοί. Είναι δυνατόν να τις έχουν κάποιοι «γαλαζοαίματοι» κηφήνες;
Κάποτε το σόου θα τελειώσει και το παλάτι του Μπάκιγχαμ θα απολύσει την ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ. Πιθανόν με μια καλή αποζημίωση, αν και η βασίλισσα της Αγγλίας φημίζεται για την τσιγκουνιά της.
Προς το παρόν, η Μέγκαν ζει το μύθο της. Όμως τα παραμύθια με πρίγκιπες και πριγκίπισσες δεν διαρκούν εσαεί. Κάποτε τελειώνουν.