Η ανθρωπότητα έχει διάρκεια ζωής έως το 2050 (vid)

Κατηγορία Περιβάλλον, Προφητείες

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Έχουμε μόλις 30 χρόνια μέχρι το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού, αναφέρει μελέτη του Εθνικού Κέντρου για την Κλιματική Αλλαγή στη Μελβούρνη.

Μια νέα έκθεση αποκαλύπτει το χρονοδιάγραμμα ζωής της ανθρωπότητας. Image: Supplied

ν

ΜΕΧΡΙ το 2050 η ζωή στη Γη θα έχει καταστραφεί. Αυτό αποκαλύπτει μια τρομακτική έκθεση με τίτλο “Existential Climate-related risk security” που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Κέντρο για την Κλιματική Αλλαγή (Breakthrough National Centre for Climate Change) που εδρεύει στην πολιτεία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, η ανθρωπότητα έχει μπροστά της μόνο 30 χρόνια ζωής μέχρι το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού το 2050 εξαιτίας των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Την έκθεση συνέταξαν ο Ντέιβιντ Σπράτ (David Spratt), ειδικός στην κλιματική αλλαγή, και ο Ίαν Ντάνλοπ (Ian Dunlop), πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυστραλιανού Άνθρακα και επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων της Αυστραλιανής Υπηρεσίας Θερμοκηπίου για την εμπορία των ρύπων.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι μελέτες που έχουν γίνει έως τώρα δεν έχουν λάβει υπόψη τους την προβολή των υφιστάμενων κλιματικών αλλαγών από τις παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα στο μέλλον, γι’ αυτό και καταλήγουν στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένας εν δυνάμει κίνδυνος, τον οποίο η ανθρωπότητα μπορεί να αντιμετωπίσει λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα σε βάθος χρόνου.

Αυτό όμως είναι λάθος: δεν υπάρχει χρόνος. Αυτός έχει παρέλθει προ πολλού και ο πλανήτης βρίσκεται σε τροχιά περιβαλλοντικής κατάρρευσης, η οποία είναι πλέον ανεξέλεγκτη.
ν

Η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας οδηγεί στην κατάρρευση των αρκτικών οικοσυστημάτων. Image: Supplied
ν

Τα τελευταία χρόνια ζούμε μια σειρά ανωμαλιών σε σχέση με τον καιρό, από την Ευρώπη έως την Ιαπωνία και από την Αυστραλία έως την Αμερική. Πυκνό χιόνι έπεσε πρόσφατα στην πολιτεία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας που έως τώρα είχε παρόμοιο κλίμα με αυτό της Καλιφόρνιας, ενώ πριν από λίγες μέρες (1-2 Ιουνίου 2019) η θερμοκρασία στη βόρεια Ινδία ξεπέρασε τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, στην πόλη Churu του Ρατζαστάν, η θερμοκρασία έφτασε τους 50,6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη πολιτεία το θερμόμετρο έφτασε τους 47 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Ινδία ο υδράργυρος κινήθηκε μεταξύ 39 και 43 βαθμών Κελσίου και μόνο στα νότια παράλια η θερμοκρασία ήταν αισθητά χαμηλότερη στους 29 με 30 βαθμούς.

ν

ν

ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΡΟΤΣΕΣ

Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που υπάρχουν για το κλίμα, οι Σπρατ και Ντάνλοπ λένε ότι η μέση θερμοκρασία στη Γη θα ανέβει τουλάχιστον κατά 3 βαθμούς τα επόμενα χρόνια, γεγονός που θα προκαλέσει παγκόσμια αποσύνθεση και καταστροφή κρίσιμων οικοσυστημάτων, όπως το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής, τη μείωση των βροχών σε τροπικά δάση όπως του Αμαζονίου και τον θάνατο των κοραλλιογενών υφάλων.

Η έκθεση προειδοποιεί ότι τα επόμενα λίγα χρόνια πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι θα χρειαστεί να μετεγκατασταθούν σε άλλα μέρη, ενώ τα υπάρχοντα μοντέλα κλιματικής αλλαγής δεν μπορούν να εκτιμήσουν τον κίνδυνο, με μεγάλη πιθανότητα να οδηγηθούμε στο τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού.

Το 2050, όμως, δεν θα είναι η κορύφωση του φαινομένου. Πριν από αυτό, γύρω στο 2024-25, το προτσές των περιβαλλοντικών καταστροφών θα κορυφωθεί με εκτεταμένες πανδημίες και μαζικούς θανάτους, αναγκαστική μετανάστευση λαών σε άλλες χώρες με πιο ήπιο κλίμα και πιθανό πυρηνικό πόλεμο εξαιτίας των περιορισμένων πόρων.

Γύρω στο 2050 ο ανθρώπινος πολιτισμός θα βρίσκεται σε κατάσταση χάους. Οι οργανωμένες κοινωνίες θα έχουν καταρρεύσει και το ανθρώπινο είδος θα έχει επιστρέψει στη βαρβαρότητα.
ν

Η έκθεση για την κλιματική αλλαγή προβλέπει ότι το ένα τρίτο του πλανήτη θα καταστεί άνυδρο. Image: Supplied
ν

«Τα πλανητικά και ανθρώπινα συστήματα, πλησιάζουν προς ένα σημείο χωρίς επιστροφή στα μέσα του αιώνα, όταν μεγάλο μέρος της Γης θα έχει καταστεί ακατοίκητο, οδηγώντας στην εξαφάνιση των εθνών και την κατάρρευση της διεθνούς τάξης», γράφει η έκθεση.

Οι Σπρατ και Ντάνλοπ συνοψίζουν τη μοίρα που μας περιμένει στην εξής θλιβερή φράση: «Η αλλαγή του κλίματος αντιπροσωπεύει πλέον μια σχεδόν μεσοπρόθεσμη υπαρξιακή απειλή για τον ανθρώπινο πολιτισμό».

Η μεσοπρόθεσμη απειλή θα γίνει σε λίγο βραχυπρόθεσμη. Και αυτό γιατί ο άνθρωπος έχει υιοθετήσει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής και δεν μπορεί πλέον να αλλάξει συνήθειες. Η δε προσθήκη ολοένα και περισσοτέρων ανθρώπων στον πλανήτη οξύνει το πρόβλημα ακόμη περισσότερο. Και έχουμε δει σε άλλα ζωικά συστήματα τι συμβαίνει όταν ο πληθυσμός τους αυξηθεί χωρίς μέτρο: αυτοκτονούν ομαδικά. Η ανθρωπότητα βαδίζει γελαστή και αμέριμνη προς την αυτοεξόντωσή της.

ν

ν

 


Translate this post