Η νέα μορφή σκλαβιάς ονομάζεται ψηφιακό χρήμα (CBDC). Μοιάζει με αληθινό αλλά δεν είναι. Πώς να προετοιμαστείτε για τη νέα εποχή που έρχεται.
Το δολάριο γίνεται ψηφιακό. Image: Supplied
v
ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. Η αρχή γίνεται με το ψηφιακό δολάριο που θα αντικαταστήσει το χάρτινο. Αλλά προσοχή: δεν είναι ούτε όπως τα κρυπτονομίσματα ούτε όπως οι χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες. Τι είναι; Τα νέα δεσμά που χαλκεύει για τους λαούς η παγκοσμιοποίηση και η Μεγάλη Επανεκκίνηση (Great Reset) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε το «Εκτελεστικό Διάταγμα για τη Διασφάλιση της Υπεύθυνης Ανάπτυξης Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων». Το διάταγμα θα ανοίξει το δρόμο για ένα Ψηφιακό Νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας (Central Bank Digital Currency – CBDC), ενώ θα ρυθμίσει και, ενδεχομένως, θα εξαλείψει όλα τα ανταγωνιστικά κρυπτονομίσματα.
Αυτή είναι η τελευταία φάση της Μεγάλης Επανεκκίνησης, που ξεκίνησε με την «πανδημία της Covid-19» το 2020. Σήμερα προχωρά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Οι παγκοσμιοποιητές που διαχειρίζονται τα χρηματοπιστωτικά συστήματα του πλανήτη (χρηματιστήρια, τράπεζες κτλ.) είναι ως επί το πλείστον τραπεζίτες και ξέρουν ότι η «ημερομηνία πληρωμής» έφτασε κι ότι το «ταμείον είναι μείον».
Παρ’ όλα αυτά, οι μάζες κοιμούνται και ο κόσμος πιστεύει ότι τα χρήματά του στις τράπεζες, ή όπου αλλού τα έχει τοποθετήσει –πλην χρυσού– είναι ασφαλή.
Ωστόσο, απλώς υποθέτουν ότι η παγκόσμια οικονομία, ιδιαίτερα στη Δύση, θα συνεχίσει να λειτουργεί για πάντα. Ωστόσο, το παγκόσμιο χρέος και η εκτύπωση χαρτονομισμάτων (Fiat money = πληρωτέο άμα τη εμφανίσει) δίχως αντίκρισμα, απειλούν να τινάξουν στον αέρα κάθε νομισματική πολιτική.
Η μόνη σωτηρία για τους ανθρώπους της Δύσης θα ήταν να σταματήσουν να καταναλώνουν και να αρχίσουν να παράγουν κάτι. Ποτέ δεν είναι αργά.
Οι υπόλοιποι θα πέσουν σαν ώριμα φρούτα στην παγίδα που τους ετοιμάζει η νέα τάξη πραγμάτων.
Ο τελικός στόχος των παγκοσμιοποιητών
Τελικός στόχος είναι η πλήρης αντικατάσταση του κυκλοφορούντος χρήματος με ψηφιακό χρήμα που θα ελέγχεται από τις Κεντρικές Τράπεζες. Το πόσο μακριά μπορούν να προχωρήσουν για να φτάσουν αυτόν τον τελικό στόχο εξαρτάται από ΕΣΑΣ, τον ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, και από το πόσο πρόθυμοι είστε να αντισταθείτε και να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας, ώστε να μετακινείστε στο τμήμα του πληθυσμού που παράγει αγαθά και υπηρεσίες, αντί να βασίζεστε στο «σύστημα» που θα σας φροντίζει και θα σας παρέχει τα πάντα.
Ουσιαστικά ανεξάρτητοι θα είναι αυτοί που θα ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.
Διότι μόλις αυτό το «σύστημα» εξαλείψει τα μετρητά και τα τοπικά νομίσματα υπέρ των CBDC, τότε η υποταγή σας σε αυτό το σύστημα θα ολοκληρωθεί και δεν θα μπορείτε να κάνετε ΤΙΠΟΤΑ χωρίς την άδειά τους.
Θα πρέπει να χορεύετε όπως σας σφυρίζουν, διαφορετικά θα σας βαθμολογούν αρνητικά και δεν θα μπορείτε να αγοράσετε ούτε τσίχλα από το περίπτερο.
Πόσος χρόνος μένει;
Το Εκτελεστικό Διάταγμα του Μπάιντεν δίνει έξι μήνες διορία για να σχεδιαστούν τα ψηφιακά νομσίσματα που θα αντικαταστήσουν τα πραγματικά, αλλά μην ξεγελαστείτε και νομίζετε ότι έχετε ακόμη πολύ χρόνο.
Η Κίνα είναι ήδη πολύ μπροστά από τις ΗΠΑ στη μετάβαση σε ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα που βασίζεται σε CBDC, και οι ΗΠΑ αγωνίζονται να καλύψουν τη διαφορά. Οι μέρες που το δολάριο των ΗΠΑ ήταν το Νο 1 νόμισμα στον κόσμο έχουν τελειώσει.
Η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να δεχτεί το γουάν
Το πετροδολάριο πνέει τα λοίσθια. Η Σαουδική Αραβία, και ίσως και άλλες χώρες του Κόλπου, εξετάζει το ενδεχόμενο να δεχτεί το κινεζικό γουάν ως νόμισμα για τις πωλήσεις πετρελαίου, εγκαταλείποντας το δολάριο, αναφέρει η Wall Street Journal.
Ένα γουάν ισούται με 0,14 ευρώ.
Ήδη η Ρωσία αποδέσμευσε το ρούβλι από το δολάριο και πλέον το ρωσικό νόμισμα έχει αντίκρισμα σε χρυσό.
Ο θάνατος του δολαρίου ισοδυναμεί με θάνατο της Αμερικής, γι’ αυτό και βιάζονται να θέσουν σε κυκλοφορία το ψηφιακό δολάριο. ν
Η Σαουδική Αραβία εξετάζει το ενδεχόμενο να δεχτεί γιουάν αντί δολαρίων για τις πωλήσεις πετρελαίου. Image: Supplied ν
Ουσιαστικά το τρέχον χρηματοπιστωτικό σύστημα κρέμεται από μια κλωστή και το νήμα μπορεί να σπάσει ανά πάσα στιγμή, οποιαδήποτε ώρα ή μέρα. Θα ακολουθήσει επισιτιστική κρίση, ενώ ήδη στις φτωχότερες χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τεράστιες ελλείψεις τροφίμων. Οι ελλείψεις αυτές αναμένεται να προκαλέσουν μαζικές κοινωνικές αναταραχές.
Η πείνα είναι ένας παράγοντας. Η κλιμάκωση ενός πολέμου και η χρήση πυρηνικών όπλων, ή ακόμη μια επίθεση στις υποδομές μας, όπως το ηλεκτρικό, ηλεκτρονικό και τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, ή ένα χτύπημα σε στρατιωτικές βάσεις, ακόμη και μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα, θα μπορούσε να καταστρέψει το χρηματοπιστωτικό σύστημα και να αφήσει τους ανθρώπους σχεδόν αβοήθητους, εάν δεν είναι έτοιμοι να ζήσουν εκτός «συστήματος». ν
Ένα χτύπημα στις τηλεπικοινωνίες μπορεί να αφήσει τους ανθρώπους σχεδόν αβοήθητους, εάν δεν είναι έτοιμοι να ζήσουν εκτός «συστήματος». Image: Supplied
ν
Και αν είστε ένας από αυτούς που πιστεύουν στα κρυπτονομίσματα και νομίζετε ότι έχετε βρει ένα ασφαλές καταφύγιο εκεί, ρωτήστε τους 25.000 Ρώσους που κλειδώθηκαν έξω από τα ψηφιακά τους πορτοφόλια την περασμένη εβδομάδα.
Πώς να προετοιμαστείτε για τη μετάβαση στα CBDC
Η εφαρμογή των CBDC και η αντικατάσταση των μετρητών είναι ένα τρένο που ήδη έφυγε από τον σταθμό και δεν πρόκειται να επιστρέφει.
Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ως προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, κυκλοφόρησε ομαλά το ψηφιακό της renminbi (People’s Currency ή CNY) τον Ιανουάριο και το CBDC έχει ήδη περισσότερους από εκατό εκατομμύρια χρήστες. Συνολικά, περίπου 100 χώρες διερευνούν CBDC στο ένα ή το άλλο επίπεδο, σύμφωνα με όσα είπε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, τον περασμένο μήνα.
Ο David Yermack, πρόεδρος του τμήματος οικονομικών στο Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, είπε στο CNN Business ότι τώρα «είναι αναπόφευκτο όλος ο κόσμος να εκδίδει χρήματα με αυτόν τοντρόπο».
Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν
Κυρίως στις ΗΠΑ η πανδημία αύξησε τις μεθόδους πληρωμής χωρίς μετρητά, ενώ πολλοί επενδυτές άφησαν το Χρηματιστήριο και αγκάλιασαν τα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin και το ethereum, ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση να μην μείνει πίσω από την τάση, αναφέρει το CNN Business.
Εάν η εφαρμογή των CBDC στις ΗΠΑ ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με την Κίνα, θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος όπου η μετάβαση θα είναι αρχικά εθελοντική. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν οικονομικά κίνητρα για να δελεάσουν τους ανθρώπους να υποταχθούν στο σύστημα, όπως όταν δελεάσεις ένα ζώο σε μια παγίδα με κάποιο δόλωμα.
Πώς να αντισταθείτε
• Όλα όσα κάνουν σήμερα οι κυβερνήσεις είναι για το κακό των πολιτών. Γι’ αυτό μην προσφερθείτε εθελοντικά! Όσο λιγότεροι είναι αυτοί που προσφέρονται εθελοντικά να εγκαταστήσουν το σύστημα CBDC, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η ανάπτυξη και η εφαρμογή του.
• Δεύτερον, χρησιμοποιήστε μετρητά αντί για πιστωτικές κάρτες όσο το δυνατόν περισσότερο. Κάθε φορά που κάνετε μια χρέωση στην πιστωτική σας κάρτα, αφήνετε ένα ψηφιακό αποτύπωμα σε αυτούς που σας παρακολουθούν και να σας αναλύουν, καταγράφοντας τις κινήσεις και τις προτιμήσεις σας.
• Έχετε πάντα κάποια μετρητά στη διάθεσή σας σε περίπτωση που το δίκτυο πέσει και δεν μπορείτε να πάτε σε ένα ΑΤΜ ή στην τράπεζά σας για να κάνετε ανάληψη.
• Τόσο κατά την περίοδο της μετάβαση όσο και μετά την καθιέρωση του CBDC. Τα μετρητά θα συνεχίζουν να έχουν μεγάλη αξία.
• Αναμένεται να δημιουργηθεί μια «μαύρη αγορά» και μια παράλληλη οικονομία, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θα επιμένουν στα μετρητά, αρνούμενοι το «χάραγμα του Θηρίου» για το οποίο μιλάει η Βίβλος.
• Για το λόγο αυτό θα χρειαστεί όχι μόνο οι καταναλωτές να αντισταθούν στην ανάπτυξη των CBDC, αλλά και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίοι δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να αρχίσουν να συμμετέχουν σε μια παράλληλη οικονομία εάν δεν θέλουν να υποταχθούν ολοκληρωτικά στο «σύστημα».
• Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος, ενώ δεν αποκλείεται, καθώς οι άνθρωποι θα χωριστούν πάλι σε δύο στρατόπεδα, να ξεσπάσει ένας παγκόσμιος πόλεμος. Γι’ αυτό το λόγο έχει σημασία οι πολλοί να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς ή στις υποσχέσεις των κυβερνήσεων για τα CBDC. Μεγάλο ρόλο θα παίξει κατά πόσον οι πολλοί θα αντισταθούν ή θα συμμορφωθούν με τις επιθυμίες και επιταγές των παγκοσμιοποιητών.
(*) Ο Μπράιαν Σιλχαβί είναι συγγραφέας και εκδότης του Health Impact News. ν
Why the Fed Is Considering a Digital Dollar | WSJ v