•Το Ιράν εκτόξευσε drones και πυραύλους κατά του Ισραήλ ως αντίποινα, ενώ ο Πούτιν απειλεί με Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
•Οι τράπεζες των ΗΠΑ στα πρόθυρα κατάρρευσης!
Αριστερά: Η ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ αναζωπυρώνει τους φόβους για την έναρξη ενός παγκόσμιου πολέμου. Δεξιά: Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατεύματα στη Μέση Ανατολή για να επιτεθούν στο Ιράν. Πηγή: News Media
v
ΟΠΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΤΑΝ, το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Ισραήλ με 300 drones αυτοκτονίας και μια δωδεκάδα πυραύλους (κατ’ άλλους 185 drones και 36 πυραύλους Κρουζ). Υπολογίζεται ότι 100 drones καταρρίφθηκαν από την ισραηλινή αεράμυνα,με τη βοήθεια των αμερικανικών και των βρετανικών δυνάμεων που δρουν στην περιοχή, ενώ άγνωστος αριθμός drones και ιρανικών πυραύλων διαπέρασε τον πολυδιαφημισμένο αντιβαλλιστικό «θόλο» πάνω από την Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ.
Εκ των υστέρων έγινε φανερό ότι οι Ιρανοί δεν θέλησαν να προκαλέσουν ένα αιματοκύλισμα, χτυπώντας αμάχους, όπως συχνά κάνει το Ισραήλ.
Το ιρανικό χτύπημα «γοήτρου» έρχεται ως αντίποινα για το φονικό χτύπημα από το Ισραήλ στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό στις αρχές Απριλίου, όπου σκοτώθηκαν 13 άτομα, μεταξύ αυτών πέντε μέλη των Φρουρών της Επανάστασης και δύο διοικητές των ειδικών δυνάμεων. Η πρεσβεία χτυπήθηκε από έξι πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από ισραηλινά μαχητικά F-35 με την σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ.
«Η επίθεση σε κτίριο της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό αποτελεί ενέργεια χωρίς προηγούμενο», δήλωσε στην DW ο Αράς Ασίζι, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κλέμσον της Νότιας Καρολίνας και συγγραφέας του βιβλίου «The Shadow Commanter», που πραγματεύεται την εξόντωση του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανική επιδρομή το 2020.
Κατά την άποψή του Ασίζι «το Ισραήλ φαίνεται να αλλάζει την στρατηγική του, μετά από έναν σκιώδη πόλεμο μακράς διάρκειας εναντίον του Ιράν».
Το Ιράν είχε δηλώσει ότι το φονικό χτύπημα δεν θα έμενε αναπάντητο. ν
Χάρτης με την εμβέλεια δράσης των ιρανικών πυραύλων. Πηγή: Financial Times ν
ν ν
Οι δηλώσεις των αντιμαχόμενων πλευρών
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ τάσσονται σθεναρά στο πλευρό του Ισραήλ και ότι είναι έτοιμες να εισβάλλουν στο Ιράν, παραβλέποντας το γεγονός ότι μια εισβολή στο Ιράν δεν θα είναι ένας εύκολος περίπατος, όπως το 1990 με την εισβολή στο Ιράκ.
Σε απάντηση, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι: «Αν οι ΗΠΑ επιτεθούν στην επικράτεια του Ιράν για να υποστηρίξουν το Ισραήλ, εμείς θα στηρίξουμε το Ιράν».
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι τα αεροσκάφη της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας στη Μέση Ανατολή «θα αναχαιτίσουν τυχόν αεροπορικές επιθέσεις εντός της εμβέλειας των υπαρχουσών αποστολών μας, όπως απαιτείται».
«Σε απάντηση στις αυξημένες ιρανικές απειλές και τον αυξανόμενο κίνδυνο κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνεργάζεται με εταίρους σε όλη την περιοχή για να ενθαρρύνει την αποκλιμάκωση και να αποτρέψει περαιτέρω επιθέσεις», αναφέρει η ανακοίνωση της Βρετανίας. ν
Ένα ιρανικό drone καμικάζι Shahed πετά πάνω από το Ιράκ, κατευθυνόμενο προς το Ισραήλ. Πηγή εικόνας: X ν
Οι στρατιωτικοί αναλυτές προειδοποιούν ότι το περίπλοκο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ξανά επίθεση τέτοιας κλίμακας. Πηγή εικόνας: X
ν
Aμερικανικές τράπεζες στα πρόθυρα κατάρρευσης
Και ενώ ο χρυσός καλπάζει στα ύψη, καταγράφοντας το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο, οι αμερικανικές τράπεζες βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Και αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος πίσω από την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή. ν
Αν θέλει κανείς να εμβαθύνει στα πραγματικά αίτια της σύγκρουσης, δεν πρέπει να παραβλέψει την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αμερικανική οικονομία.
Είναι γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, σχεδόν από την ίδρυσή τους, στηρίζουν την οικονομία τους στον πόλεμο, προκαλώντας συχνά-πυκνά μια σύγκρουση για να δώσουν δουλειά στην πολεμική βιομηχανία τους. Εκτός από την πρόκληση πολέμων, συντηρούν ένα καθεστώς τρόμου με κάποιον «μπαμπούλα» (συνήθως ο μπαμπούλας είναι οι Ρώσοι), ώστε να πωλούν οπλικά συστήματα σε άλλα κράτη, τονώνοντας με αυτό τον τρόπο την οικονομία τους.
Ιστορικά, από το 1776 που ψηφίστηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ προκαλούν κάθε 3,5 χρόνια (!) και έναν τοπικό ή περιφερειακό πόλεμο.
Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς ήταν η μόνη δύναμη που εξήλθε από αυτόν αλώβητη, υπερίσχυσε σε όλο τον κόσμο. Δημιούργησε το ΝΑΤΟ, δηλαδή μια συμμαχία υποτελών κρατών, τα οποία προμηθεύει με όπλα, ώστε να είναι εξαρτώμενα, και τα οποία δεν έχουν δική τους φωνή, αλλά υπακούουν κάθε φορά στη βούληση του Ατλαντικού αφέντη τους.
Έχοντας γίνει ο «χωροφύλακας του κόσμου», οι ΗΠΑ στηρίζουν μια ευάλωτη και υπερχρεωμένη οικονομία. Η πρόκληση συγκρούσεων, με το πρόσχημα της υποστήριξης του «ελεύθερου κόσμου», είναι πάγια τακτική των ΗΠΑ. ν
Mια μακιαβελική πολιτική
Η απόφασή τους να εγκαταστήσουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ουκρανία στα σύνορα με τη Ρωσία, προκάλεσε την αντίδραση της τελευταίας και την εισβολή στην Ουκρανία,
Το ίδιο θέλουν να κάνουν τώρα και στην Φινλανδία, να τοποθετήσουν δηλαδή και εκεί βαλλιστικούς πυραύλους στα σύνορα αυτής της χώρας με την Ρωσία. Οι Ρώσοι διεμήνυσαν ότι θα απαντήσουν ανάλογα σε μια τέτοια κίνηση.
Έχοντας αποτύχει να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτεθεί στρατιωτικά στη Ρωσία, θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι ο παγκόσμιος «νταής» που ονομάζεται ΗΠΑ διέταξε το Ισραήλ να προκαλέσει το Ιράν με την επίθεση στην ιρανική πρεσβεία, εγκαινιάζοντας έτσι ένα νέο θέατρο πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Και όλα αυτά, για να δώσουν οι ΗΠΑ δουλειά στην πολεμική βιομηχανία τους και το λεγόμενο «στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα» για να σώσουν την υπό κατάρρευση υπερχρεωμένη οικονομία τους.
Το εξωτερικό χρέος των ΗΠΑ ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 7,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων! Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού οι ΗΠΑ το χρωστούν στην Κίνα. ν
Ο κίνδυνος παγκόσμιας ανάφλεξης είναι ορατός. Image: Supplied ν
Ενεργειακή… απελπισία
Σύντομα οι ΗΠΑ θα ξεμείνουν από ενεργειακούς πόρους. Για το λόγο αυτό θέλουν να βάλουν στο χέρι χώρες με πλούσια κοιτάσματα σε ορυκτά καύσιμα, σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, όπως η Ρωσία και το Ιράν.
Για το λόγο αυτόν πιέζουν ευρωπαϊκές χώρες, όπως τη Γαλλία και τη Γερμανία, να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, ενώ στην άλλη άκρη της Γης, πιέζουν την υποταγμένη Ιαπωνία να επιτεθεί στο ανατολικότερο σημείο της Σιβηρίας, ανοίγοντας εκεί ένα δεύτερο μέτωπο κατά των Ρώσων.
Για τον λόγο αυτόν έστειλαν τον Daniel J. Kritenbrink, υφυπουργό Εξωτερικών για Υποθέσεις Ανατολικής Ασίας και Ειρηνικού, στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, για να του πει να μην υποστηρίξει τη Ρωσία στην περίπτωση που οι Ιάπωνες κηρύξουν πόλεμο εναντίον της.
Όλα αυτά θυμίζουν παραμονές Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με τη διαφορά ότι στη θέση της Ναζιστικής Γερμανίας βρίσκεται σήμερα η Αμερική!
Μακιαβελικά σχέδια από ένα μακιαβελικό έθνος με την ανθρωπότητα να σύρεται στο κατώφλι ενός νέου παγκοσμίου πολέμου! ν
Iran begins retaliatory attack against Israel with launch of more than 100 drones ν