Ο Ζελένσκι απέρριψε την πρόταση Μακρόν για Ολυμπιακή εκεχειρία

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 18/05/2024, 17:39

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Ουκρανός πρόεδρος αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι αν δεχόταν «θα έπαιζε το παιχνίδι του εχθρού».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Image: Supplied

v

Ο ΟΥΚΡΑΝΟΣ πρόεδρος Βλαντίμιρ Ζελένσκι απέρριψε την ιδέα του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για εκεχειρία κατά τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που θα λάβουν χώρα από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024,  σε συνέντευξη που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, το Κίεβο δεν πιστεύει στην ιδέα μιας Ολυμπιακής εκεχειρίας, γιατί έτσι θα «έπαιζε το παιχνίδι του εχθρού».

«Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι η Ρωσία δεν θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να προωθήσει τις δυνάμεις της στο έδαφός μας;» αναρωτήθηκε ο Ζελένσκι.
Ο Ουκρανός πρόεδρος χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Μακρόν «μια νεκρή ιστορία».

Η πρόταση του Γάλλου προέδρου για Ολυμπιακή εκεχειρία συζητήθηκε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ κατά την επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη στην Κίνα. Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του Μακρόν, ο Πούτιν είπε ότι οι Ολυμπιακές ιδέες είναι «κάτι πολύ καλό», αλλά οι διεθνείς αθλητικοί αξιωματούχοι τις παραβίασαν πρώτοι, αποκλείοντας τη Ρωσία από τους αγώνες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επεσήμανε νωρίτερα ότι η Μόσχα δεν έχει λάβει επίσημη πρόταση από το Παρίσι σχετικά με την Ολυμπιακή εκεχειρία. Πρόσθεσε ότι το Κίεβο έχει την τάση να εκμεταλλεύεται τέτοιες πρωτοβουλίες για να ανασυνταχθεί και να επανεξοπλίσει τα στρατεύματά του.
ν

 


Translate this post