Η διελκυστίνδα Αμερικής – Ρωσίας μπορεί να φέρει πυρηνικό όλεθρο (vid)

Κατηγορία NEWS, Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 31/05/2024, 21:13

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο «πολιτικός κρατούμενος» Τραμπ, η περιδίνηση της «δημοκρατίας» στις ΗΠΑ και ο πυρηνικός Αρμαγεδδών που μας «χαμογελά».

Οι ΗΠΑ τραβάνε πολύ το σχοινί και κάποια στιγμή θα σπάσει. Image: Supplied

v

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ είναι αρκούντως εντυπωσιακά: σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, ο Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε ένοχος και για τις 34 κατηγορίες κακουργήματος ως προς παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων με επίκεντρο μια πληρωμή ύψους 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Είναι η πρώτη φορά που ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ καταδικάζεται για έγκλημα. Αυτό δείχνει τον υπόγειο εμφύλιο πόλεμο που μένεται στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει μέχρι τέσεερα χρόνια φυλάκισης, επειδή πλήρωσε μια πορνοστάρ για να κάνει έρωτα μαζί της! Κύριε των δυνάμεων!

Η απόφαση ως προς την ποινή μετατέθηκε για τις 11 Ιουλίου. Θεωρείται βέβαιο ότι χάρη στην έφεση την οποία θα υποβάλλει, δεν θα βρεθεί στη φυλακή έως και τις εκλογές του Νοεμβρίου τουλάχιστον.

Η ποινή, όπως όλα δείχνουν, δεν μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά του να είναι υποψήφιος πρόεδρος και ίσως και να την δει να αναστέλλεται συνολικώς. Ίσως πάλι και όχι, με αποτέλεσμα να πρέπει να περάσει κάποιο χρόνο στη φυλακή. Σύμφωνα μάλιστα με μια μερίδα νομικών των ΗΠΑ, ακόμα και αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μπορεί να δώσει χάρη στον εαυτό του, κάτι το οποίο με βεβαιότητα θα αποπειραθεί να πράξει.

Η εικόνα ενός εκλεγμένου προέδρου που θα περάσει κάποια έστω 24ωρα στη φυλακή, ξεπερνά οτιδήποτε θα μπορούσαν να φανταστούν ακόμα και οι Μόντι Πάιθον, όπως και συνολικώς το Χόλυγουντ ακόμα και στις πλέον καλτ b-movies του.

Για τους αντιπάλους του (υποτίθεται ότι) αποδείχτηκε ότι κανείς δεν τίθεται υπεράνω του νόμου, αν και υπήρξε ένα ορισμένο μούδιασμα στις τάξεις τους. Ο πρόεδρος Μπάιντεν έσπευσε να υποστηρίξει ότι μόνο με την ψήφο των εκλογέων, ο Τραμπ (ο υποψήφιος δικτάτορας κατά τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο) θα κρατηθεί εκτός Λευκού Οίκου. Φυσικά πρόκειται για την ίδια πλευρά που έχει αποπειραθεί σε κρίσιμες πολιτείες να μην επιτραπεί στον Τραμπ να είναι υποψήφιος.

Θα δολοφονήσουν τον Τραμπ;

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ από την άλλη, σαν έτοιμος από καιρό, ανάρτησε ότι είναι πολιτικός κρατούμενος ενός διεφθαρμένου δικαστικού και πολιτικού συστήματος, το οποίο θέλει να τον εξοντώσει, να κλέψει (για άλλη μια φορά) τις εκλογές, να βάλει εκατομμύρια παράτυπους μετανάστες μέσα στη χώρα, να διαλύσει τις ΗΠΑ κλπ. Μπορεί όλα αυτά να έχουν μια διάσταση επιθεώρησης, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ επικίνδυνα.

Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν μια αρκετά δύσκολη εικόνα για τον πρόεδρο Μπάιντεν. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι σταθερά δεύτερος, ενώ τα ποσοστά αποδοχής του πέφτουν.
ν

Τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον Μπάιντεν. Image: Supplied
ν

Ωστόσο είναι πράγματι στις κάλπες που θα κριθεί το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ;

Δεν είναι σίγουρο, τουλάχιστον όχι για πολλούς μέσα στις ΗΠΑ. Όλως ενδεικτικώς, ο Τάκερ Κάρλσον έσπευσε να προβλέψει ότι ο Τραμπ θα εκλεγεί πρόεδρος, εφόσον δεν δολοφονηθεί!

Όπως έγραψε: «Έχετε εισάγει τον Τρίτο Κόσμο και γίνατε ο Τρίτος Κόσμος. Αυτό μόλις το είδαμε. Αυτό δεν θα σταματήσει τον Τραμπ. Θα κερδίσει τις εκλογές, αν δεν σκοτωθεί πρώτος. Αλλά σηματοδοτεί το τέλος του σπουδαιότερου συστήματος δικαιοσύνης στον κόσμο. Όποιος υπερασπίζεται αυτή την ετυμηγορία, αποτελεί κίνδυνο για εσάς και την οικογένειά σας».
ν

Η συμμαχία Τραμπ-Μασκ έχει ανησυχήσει πολλούς. Image: Supplied

ν

Ο ρόλος του Ίλον Μασκ

Δίπλα στον Τραμπ εν γένει (όχι ως προς τη συγκεκριμένη ετυμηγορία ακόμα) στέκεται και ο Ίλον Μασκ, ο οποίος σχεδιάζει στο μέλλον να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ. Φημολογείται ότι ως πρόεδρος ο Τραμπ θα έχει κάποιου είδους συνεργασία με τον μεγιστάνα της τεχνολογίας. (Δύο super-villains μαζί σα να λέμε).

Κατά καιρούς ο Τραμπ έχει πει διάφορα (απελάσεις στη Γάζα, ότι θα βομβάρδιζε τη Μόσχα και το Πεκίνο αν ήταν πρόεδρος), αλλά για κάποιο λόγο κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Άλλωστε δεν προτίθεται να πράξει κάτι τέτοιο.

Το σημαντικό είναι ότι μέσα στις ΗΠΑ σιγοκαίει ένας ακήρυκτος εμφύλιος πόλεμος. Περίπου τα 2/3 των πολιτών αναμένουν πράξεις πολιτικής βίας μετά τις εκλογές (των οποίων το αποτέλεσμα δεν είναι βέβαιο ότι θα αναγνωρίσουν όλοι).

Το κόμμα του Πολέμου στις ΗΠΑ

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, το φλερτ με τον πυρηνικό πόλεμο μεγαλώνει κάθε ημέρα που περνάει. Σύμφωνα με το Politico, ο πρόεδρος Μπάιντεν έδωσε μυστικώς άδεια στους Ουκρανούς να χρησιμοποιήσουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον στόχων μέσα στη ρωσική επικράτεια.

Οι Ουκρανοί δε, συνεχίζουν να χτυπούν ρωσικές αντιαεροπορικές συστοιχίες προφανώς εν αναμονή των F-16 και των ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης για διηπειρωτικούς πυρηνικούς πυραύλους, παρότι οι Ρώσοι τόσο βάσει του πυρηνικού τους δόγματος, όσο και με νεότερες ανακοινώσεις τους έχουν προειδοποιήσει ότι τέτοια πλήγματα θα δικαιολογήσουν τη χρήση ακόμα και πυρηνικών όπλων.

Πρόκειται για ένα πραγματικώς σατανικό ΝΑΤΟϊκό παιχνίδι κλιμάκωσης.

Οι Αμερικανοί, απλοϊκοί όπως είναι στην πολιτική σκέψη, εξωθούν τους Ρώσους στα άκρα, ώστε να τους αναγκάσουν να χρησιμοποιήσουν πρώτοι πυρηνικά. Μέσα στην απίστευτη αφέλεια που τους δέρνει πιστεύουν:

1) Ότι ο πόλεμος δεν θα τους επηρεάσει, εφόσον θα διεξαχθεί επί ευρωπαϊκού εδάφους.

2) Ότι Ευρωπαίοι και Ρώσοι θα αλληλοεξοντωθούν και οι ίδιοι θα μείνουν οι μόνοι κυρίαρχοι στον πλανήτη.

3) Ότι θα αποφύγουν την χρεωκοπία που τους απειλεί. [Οι ΗΠΑ, από τότε που έγιναν ανεξάρτητο κράτος (1776) προκαλούν κάθε τέσσερα χρόνια έναν πόλεμο είτε στο εσωτερικό της χώρας είτε με κάποιο άλλο κράτος, για να δίνουν δουλειά στην πολεμική βιομηχανία τους. Χωρίς πολέμους δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά].

4) Ότι θα σβήσουν το τεράστιο χρέος των 34 τρισεκατομμυρίων, το οποίο δεν έχουν χρήματα για να το εξυπηρετήσουν, αφού κάθε χρόνο πρέπει να δίνουν 624 δισ. δολάρια μόνο για τόκους.

5) Ότι έτσι θα αποφύγουν την εσωτερική διαμάχη και τον εμφύλιο πόλεμο.

6) Ότι θα επανεκλεγεί ο Μπάιντεν, αν επιδείξει μια νίκη στο μέτωπο της Ουκρανίας. 

Με τον πόλεμο προσπαθούν οι Αμερικανοί να αποφύγουν τα προβλήματα που έχουν. Όμως δεν είναι άτρωτοι και είναι βέβαιο ότι τόσο οι Ρώσοι όσο και η Βόρεια Κορέα θα τους χτυπήσουν με πυρηνικά μέσα στο έδαφός τους.

Ευχόμαστε να μην συμβεί τίποτε από όλα αυτά. Ωστόσο, η προβοκάτσια προς την κατεύθυνση της κλιμάκωσης του πολέμου γίνεται διαρκώς εντονότερη, ενώ η γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα συνεχίζεται χάρη στα όπλα των ΗΠΑ. Η «δημοκρατία» στις ΗΠΑ φλερτάρει με την αποσύνθεση και ο πλανήτης με τον κατακλυσμιαίο Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ή όπως τραγουδούσε ο Λέοναρντ Κοέν: «You want it darker / We kill the flame».
ν

«Ο πλανήτης όλο και πιο κοντά στον τελευταίο πόλεμο της ιστορίας του»! Δημ. Κωνσταντακόπουλος
ν


v

 


Translate this post