Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: «Κάποιος πρέπει να πει στον Μπάιντεν να αποσυρθεί»

Κατηγορία NEWS, Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 12/06/2024, 09:52 | 14/06/2024, 08:22

Posted by Youmagazine Staff

 

Ίσως ήρθε η ώρα να αποσυρθεί ο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα του 2024, λέει κορυφαίος Αμερικανός δημοσκόπος.

Ο φουκαράς ο Μπάιντεν έχει προχωρημένη άνοια. Η διανοητική του υγεία όχι μόνο δεν του επιτρέπει δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, αλλά εγείρει αμφιβολίες κατά πόσο μπορεί να βγάλει το υπόλοιπο της προεδρίας έως το τέλος του έτους. Image: Supplied

v

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΑΣ, τα ποσοστά αποδοχής του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι τόσο χαμηλά που ίσως είναι καιρός να εξετάσει το ενδεχόμενο της απόσυρσής του από την προεδρική κούρσα, ισχυρίζεται ο γκουρού των δημοσκοπήσεων Νέιτ Σίλβερ.

«Πρόσφατα, ο 81 ετών Τζο Μπάιντεν κατέγραψε ένα ακόμη ιστορικό χαμηλό, πέφτοντας στο 37,6% στις προτιμήσεις των Αμερικανών ψηφοφόρων έναντι 41,4% του 77χρονου Ντόναλντ Τραμπ», έγραψε στο X ο αναλυτής δεδομένων και ιδρυτής του FiveThirtyEight, αναφερόμενος στις τελευταίες μετρήσεις δημοτικότητας του Μπάιντεν από τον οργανισμό του, αναφέρει η New York Post.

«Η εγκατάλειψη της κούρσας είναι κάτι επικίνδυνο», υποστηρίζει ο Σίλβερ, «αλλά υπάρχει ένα όριο κάτω από το οποίο η συνέχιση της κούρσας είναι ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος».
ν

Το 56,6% των Αμερικανών αποδοκιμάζει την πολιτική Μπάιντεν σε όλα τα θέματα, από την οικονομία έως τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πηγή: Nate Silver/X
ν

Ο Σίλβερ ανησυχούσε εδώ και καιρό για την ικανότητα του 81χρονου νυν προέδρου να νικήσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2024.

Τον Φεβρουάριο υποστήριξε ότι υπάρχουν Δημοκρατικοί υποψήφιοι που είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τον 77χρονο πρώην πρόεδρο. Τον περασμένο μήνα είπε ευθέως ότι ο Μπάιντεν πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει.

Ο Σίλβερ στέκεται στο γεγονός ότι ο Μπάιντεν είναι σε «ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ», όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, από ό,τι ήταν το 2020, όταν είχε προβάδισμα στις πολιτείες του Μίσιγκαν, του Ουισκόνσιν, της Πενσυλβάνια, της Τζόρτζια, της Αριζόνα, της Νεβάδας, της Φλόριντα και της Βόρειας Καρολίνας.

Σήμερα  ο Ντόναλντ Τραμπ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ του Μπάιντεν σε όλες αυτές τις πολιτείες!

«Αν γίνονταν τώρα εκλογές, ο Μπάιντεν θα έχανε με 7 μονάδες διαφορά», υποστηρίζει ο Νέιτ Σίλβερ.

Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος δεν έχει δώσει καμία ένδειξη ότι σκοπεύει να αποχωρήσει πριν από την αναμέτρησή του με τον Τραμπ.
ν

Νέες ανησυχίες για τη διανοητική του υγεία

Ο πλανητάρχης προκάλεσε και πάλι ανησυχίες σχετικά με τη φθίνουσα ψυχική του ικανότητα και διανοητρική διαύγεια κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των G7 στην Ιταλία την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Σε βίντεο που έγινε viral, ο Μπάιντεν στέκεται δίπλα στους άλλους πολιτικούς ηγέτες με την πλάτη γυρισμένη προς αυτούς, την ώρα ένας αλεξιπτωτιστής πέφτει κοντά τους, άγνωστο για ποιο λόγο.

Και ενώ ο αλεξιπτωτιστής (πού τον βρήκαν άραγε;) έχει μπλεχτεί με τα σκοινιά του αλεξίπτωτου και άλλοι στρατιώτες τρέχουν για να τον ξεμπλέξουν και οι υπόλοιποι ηγέτες στέκονται αμήχανοι και χειροκροτούν, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι παίρνει την πρωτοβουλία να πιάσει τον Μπάιντεν από το μπράτσο και να τον στρέψει προς το συμβάν.
ν


ν

Πέτρα στο λαιμό του Μπάιντεν είναι ο γιος του, ο Χάντερ Μπάιντεν. Πηγή: YouTube
ν

Στο μεταξύ πέτρα στο λαιμό του Μπάιντεν είναι ο γιος του, ο Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος, πέρα από τη διακίνηση ναρκωτικών και τη συμμετοχή του σε εργοστάσιο επεξεργασίας κοκαΐνης στην Ουκρανία, αυτή την περίοδο δικάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για παράβαση του νόμου περί οπλοφορίας, που αποτελεί ομοσπονδιακό κακούργημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο 54χρονος Χάντερ απέκρυψε το γεγονός ότι είναι ναρκομανής όταν πήγε να αγοράσει ένα πυροβόλο όπλο. Ο νόμος απαγορεύει την κατοχή όπλων από άτομα εθισμένα στα ναρκωτικά.

Ο Χάντερ κρίθηκε ένοχος για τρεις κακουργηματικές πράξεις: α) ψευδή δήλωση για αγορά πυροβόλων όπλων, β) ψευδή δήλωση για εμπόριο πυροβόλων όπλων και γ) κατοχή πυροβόλου όπλου ως χρήστης ναρκωτικών και τοξικομανής.

Ο Μπάιντεν με τη σύζυγό του ήταν παρόντες στη δίκη του Χάντερ, αλλά αυτό δεν επηρέασε καθόλου την απόφαση του δικαστηρίου. Τώρα αναμένεται η ανακοίνωση της ποινής.
ν

 


Translate this post