Έργο εξωγήινων; Ακόμη ένας μυστηριώδης μονόλιθος στην έρημο της Νεβάδας

Κατηγορία NEWS, Σύγχρονα Μυστήρια

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ  | Ενημ. 18/06/2024, 17:17

Posted by Youmagazine Staff

 

Αστυνομικοί ανακάλυψαν κοντά στο Λας Βέγκας έναν ακόμη μυστηριώδη μονόλιθο, μέρος ενός αινίγματος που παραμένει άλυτο.

Ποιος τοποθέτησε αυτό το αντικείμενο εδώ και για ποιο σκοπό; Πηγή: Facebook

v

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ φαινόμενο, που ξεκίνησε το 2020 με τις εμφανίσεις μονόλιθων σε διάφορες χώρες, περιμένει ακόμη την εξήγησή του. Αυτή τη φορά, ο μονόλιθος εμφανίστηκε στην κορυφή λοφίσκου στην έρημο της Νεβάδας, σε μια περιοχή πεζοπορίας, 32 χιλιόμετρα βόρεια του Λας Βέγκας.

Η ανακάλυψη έγινε από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

«Βλέπουμε αρκετά περίεργα πράγματα που αφήνουν πίσω τους οι άνθρωποι όταν κάνουν πεζοπορία… αλλά δείτε αυτό εδώ!» έγραψε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 στη σελίδα του τμήματος στο Facebook.

«Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Υπηρεσία Έρευνας και Διάσωσης της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λας Βέγκας εντόπισε αυτόν τον μυστηριώδη μονόλιθο κοντά στο Gass Peak βόρεια της κοιλάδας. ΠΩΣ βρέθηκε εκεί ψηλά;;»

Το ίδιο το μυστηριώδες αντικείμενο είναι ένα ψηλό ορθογώνιο πρίσμα με μια εξαιρετικά ανακλαστική επιφάνεια που μοιάζει με καθρέφτη.
ν

Η προέλευση αυτών των μονόλιθων παραμένει άγνωστη, με εικασίες που κυμαίνονται από εγκαταστάσεις σύγχρονης τέχνης έως εξωγήινες προειδοποιήσεις. Πηγή: Αστυνομικό Τμήμα του Λας Βέγκας
ν

Η εμφάνισή του είναι συνέχεια της ανακάλυψης πολλών άλλων μονόλιθων σε ερημικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου ενός που εμφανίστηκε στην Ουαλία νωρίτερα φέτος και του πρώτου μονόλιθου που βρέθηκε στη Γιούτα το 2020.

Μονόλιθοι επίσης έχουν βρεθεί στην Αυστραλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Οκρανία, την Καλιφόρνια, τη Ρουμανία και στη Νήσο Γουάιτ (Isle of Wight) στο Ηνωμένο Βασίλειο.
ν

Κίεβο, Ουκρανία το 2020. Η εμφάνιση αυτών των κατασκευών έχει προκαλέσει τη διατύπωση ποικίλων θεωριών, τροφοδοτώντας και αιχμαλωτίζοντας τη φαντασία του κοινού. Πηγή: Facebook
ν

Οι κατασκευές αυτές έχουν παρομοιαστεί με τον μυστηριώδη μονόλιθο στο εμβληματικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Άρθουρ Κλαρκ “2001: Οδύσσεια του διαστήματος” και της θρυλικής κινηματογραφικής μεταφοράς του από τον σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Κανείς δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να λύσει το μυστήριο.
ν
ν


Translate this post