Ο λόγος που νέες σε ηλικία γυναίκες προτιμούν μεγαλύτερους άνδρες

Κατηγορία Ψυχολογία, Σχέσεις & Σεξ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ/ΣΧΕΣΕΙΣ  | Ενημ. 12/07/2024, 6:41  | 17/07/2024, 22:35  

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι ψυχολόγοι εξηγούν τον λόγο που νεότερες σε ηλικία γυναίκες επιλέγουν μεγαλύτερους άνδρες.

Δυο γνωστά ζευγάρια με σημαντική διαφορά ηλικίας. Image: News Media

v

«Ο ΕΡΩΣ χρόνια δεν κοιτά», λέει ένα τραγούδι του 1925 και ο κόσμος των διασημοτήτων είναι γεμάτος από τα παραδείγματα των αποκαλούμενων «προικοθήρων» ‒ από  τον Αλ Πατσίνο και τη Νουρ Αλφάλα, κατά 54 χρόνια νεότερή του, μέχρι την Άννα Νικόλ Σμιθ, η οποία ήταν 26 ετών όταν παντρεύτηκε έναν 89χρονο μεγιστάνα του πετρελαίουμ και κυβερνητικό παράγοντα.

Όμως, ο λόγος δεν είναι πάντα τα χρήματα. Πολλές γυναίκες πραγματικά ερωτεύονται μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Ψυχολόγοι, όπως η δρ Catherine Nobile, διευθύντρια του Nobile Psychology στη Νέα Υόρκη, λένε ότι πολλές γυναίκες συνδέονται με μεγαλύτερους άνδρες λόγω ανασφάλειας. Δηλαδή έχουν την ανάγκη μιας πατρικής φιγούρας.

Ποιος είναι ο λόγος

«Από εξελικτική σκοπιά, οι γυναίκες έχουν την τάση να αναζητούν συντρόφους που μπορούν να τους παρέχουν σταθερότητα και πόρους, χαρακτηριστικά που συνδέονται συχνά με μεγαλύτερους και πλουσιότερους άνδρες».

Από την άλλη πλευρά, γυναίκες νέες σε ηλικία που ερωτεύθηκαν συνομηλίκους τους, διαπίστωσαν ότι οι άνδρες είναι ανώριμοι και δεν ξέρουν πώς να φερθούν, ή πώς να αντιμετωπίσουν τη ζωή.

Πράγματι, πολλές γυναίκες είναι πολύ πιο ώριμες από τους άνδρες, ψυχολογικά και διανοητικά, και αυτό τις σπρώχνει  να βρουν κάποιον σύντροφο μεγαλύτερης ηλικίας και πιο έμπειρο.

Όσο για τους άνδρες, νιώθουν κολακευμένοι από τη σχέση τους με μια νεότερη γυναίκα, από το γεγονός ότι έχουν πρόσβαση σε μια τέτοια πηγή νιότης και αισθάνονται ικανοποίηση που επιβεβαιώνεται η αξία τους, όχι η οικονομική αξία, αλλά η ψυχολογική. Γι’ αυτό και θέλουν να προσφέρουν.

Εκτός από τα χρήματα, τις γυναίκες τις έλκει η δύναμη και η εξουσία, η φήμη και η επιρροή που έχουν ορισμένοι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνδρες.

Διάσημα ζευγάρια με μεγάλη διαφορά ηλικίας

  • Αλ Πατσίνο & Νουρ Αλφάλα: Εκείνος 84 – Εκείνη 30: Διαφορά 54 έτη.

  • Μπιλ Μπελιτσίκ & Τζόρντον Χάντσον: Εκείνος 72 – Εκείνη 24: Διαφορά 48 έτη.

  • Ντικ Βαν Ντάικ & Αρλίν Σίλβερ: Εκείνος 98 – Εκείνη 52: Διαφορά 46 έτη.

  • Μάικλ Ντάγκλας & Κάθριν Ζέτα Τζόουνς: Εκείνος 79 – Εκείνη 54: Διαφορά 25 έτη.

  • Μπρους Γουίλις & Έμα Χέμινγκ: Εκείνος 69 – Εκείνη 46: Διαφορά 23 έτη.

  • Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον & Σαμάνθα Τέιλορ-Γουντ: Εκείνος 34 – Εκείνη 57: Διαφορά 23 έτη.

  • Χάρισον Φορντ & Καλίστα Φλόκχαρτ: Εκείνος 81 – Εκείνη 59: Διαφορά 23 έτη.

  • Γουόρεν Μπίτι & Ανέτ Μπενίν: Εκείνος 87 – Εκείνη 66: Διαφορά 22 έτη.

  • Τζέισον Στέιθαμ & Ρόζι Χάντινγκτον Γουάιτλι: Εκείνος 56 – Εκείνη 37: Διαφορά 19 έτη.

  • Τζορτζ Κλούνεϊ & Αμάλ Αλαμουντίν: Εκείνος 63 – Εκείνη 46: Διαφορά 17 έτη.

  • Τζέισον Μομόα & Λίζα Μπονέ: Εκείνος 44 – Εκείνη 56: Διαφορά 14 έτη. (Το ζευγάρι χώρισε το 2024).

Ομόφυλα ζευγάρια

  • Χόλαντ Τέιλορ & Σάρα Πόλσον: Εκείνη 81 – Εκείνη 49: Διαφορά 32 έτη.

  • Έλτον Τζον & Ντέιβιντ Φέρνις: Εκείνος 77 – Εκείνος 61: Διαφορά 16 έτη.

  • Έλεν ΝτιΤζένερις & Πόρσια Ντε Ρόσι: Εκείνη 66 – Εκείνη 51: Διαφορά 15 έτη.

  • Ματ Μπόμερ & Σιμόν Χαλς: Εκείνος 46 – Εκείνος 60: Διαφορά 14 έτη.

Ποιο ζευγάρι έχει το ρεκόρ διαφοράς ηλικίας

Το ρεκόρ πάντως το έχει το ζεύγος J. Howard Marshall & Anna Nicole Smith. Παντρεύτηκαν το 1994 παρά τη διαφορά ηλικίας των 63 ετών. Εκείνη ήταν 26 ετών και εκείνος 89. Ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ. Ο Μάρσαλ πέθανε το επόμενο έτος σε ηλικία 90 ετών.
ν

Το “Love Story” της Anna Nicole Smith και του J. Howard Marshall κράτησε μόνο ένα χρόνο. Image: News Media

ν

Ο έρωτας φέρνει μακροζωία

Ο 98χρονος κωμικός ηθοποιός και χορευτής Ντικ Βαν Ντάικ υποστηρίζει ότι ο έρωτας φέρνει μακροζωία. Όπως είπε πρόσφατα στο Entertainment Tonight, με τη σύζυγό του, Αρλίν, ήταν «μοιραίο» να είναι μαζί.

«Ποτέ δεν ενόχλησα γυναίκα στη ζωή μου. Η Αρλίν πέρασε από μπροστά μου κι εγώ πετάχτηκα και της είπα: “Γεια, είμαι ο Ντίκ”. Δεν είχα ιδέα ότι είχε τα μισά μου χρόνια. Ήταν πανέμορφη».

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2006 στα παρασκήνια των βραβείων SAG. Ο Βαν Ντάικ είδε την Σίλβερ, ενώ καθόταν σε έναν καναπέ.
ν

Ντικ Βαν Ντάικ και Αρλίν Σίλβερ. Παντρεύτηκαν πριν από 12 χρόνια. Ο 98χρονος ηθοποιός και χορευτής εξακολουθεί να είναι ερωτευμένος με τη σύζυγό του. Image: Supplied

ν

Ο έρως χρόνια δεν κοιτά και στις γυναίκες

Η διαφορά ηλικίας δεν είναι ανδρικό προνόμιο. Πολλές γυναίκες επιλέγουν να ζήσουν μαζί με νεότερους άνδρες. Όπως λέει ένα παλιό λαϊκό τραγούδι με την Ρίτα Σακελλαρίου «οι 40ρες γυναίκες, σε σύγκριση με τις 20ρες, έχουν διπλές τις χάρες».

Απόδειξη η Σέριλ ΜακΓκρέγκορ, 62 ετών, από την Τζόρτζια των ΗΠΑ, παντρεύτηκε τον 25χρονο Κουράν ΜακΚέιν. Έχουν διαφορά ηλικίας 37 έτη και ανεβάζουν τακτικά βίντεο στο ΤikTok από το σπίτι τους στη Ρώμη της Ιταλίας.
ν

Κουράν ΜακΚέιν και Σέριλ ΜακΓκρέγκορ. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2021 μετά από ένα χρόνο σχέσης. Image: News Media
ν

Η απόσταση από μια γενιά σε μια άλλη είναι τα 30 χρόνια. Το χρονικό αυτό διάστημα έχει καθοριστεί από την αρχαιότητα. Όπως γράφει ο Πλούταρχος (Περί των Eκλελοιπότων Χρηστηρίων): «Η διάρκεια μιας γενιάς είναι τριάντα χρόνια κατά τον Ηράκλειτο, χρονική περίοδος κατά την οποία ο πατέρας βλέπει το γιο του να γίνεται ικανός να κάνει παιδιά».

Όταν η διαφορά ηλικίας είναι μικρότερη, το ζευγάρι έχει πολλές πιθανότητες να μην χωρίσει. Όταν η διαφορά ηλικίας είναι μεγαλύτερη των τριάντα ετών, τότε ο ένας κοροϊδεύει τον άλλον. Σ’ αυτή την περίπτωση ή ο άλλος δεν καταλαβαίνει τι γίνεται ή κάνει τα στραβά μάτια.
ν

Όταν γνωρίστηκαν το 1991, ο Ράσελ Σίμονς ήταν 35 ετών και η Κιμόρα Λη Πέρκινς μόνο 17 και πήγαινε στη Β΄ τάξη του Λυκείου. Παρά τα 18 χρόνια διαφοράς, παντρεύτηκαν το 1998, αλλά χώρισαν το 2006. Image: News Media

ν

Η ιδεώδης διαφορά ηλικίας

Άνδρες και γυναίκες που είναι παντρεμένοι με νεότερους συζύγους αναφέρουν ότι στην αρχή είναι πραγματικά ευτυχισμένοι. Ωστόσο, αυτή η αρχική ικανοποίηση εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου, καθώς η διαφορά ηλικίας αποδεικνύεται εμπόδιο στη σχέση, λέει μια νέα μελέτη.

Η μελέτη, που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Μπόλντερ, διαπίστωσε και αποκάλυψε ότι οι άνδρες ήταν πιο ευτυχισμένοι επειδή παντρεύτηκαν μια νεότερη γυναίκα, αλλά όχι το αντίστροφο.

«Οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένες όταν είναι παντρεμένες με μεγαλύτερους συζύγους και ιδιαίτερα ικανοποιημένες αν είναι παντρεμένες με νεότερους συζύγους», αναφέρει η μελέτη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο γάμος μπορεί να διαρκέσει έως και έξι χρόνια, αλλά υπάρχουν στιγμές όπου οι οικονομικοί κλυδωνισμοί, όπως η απώλεια εργασίας και η κρίση μέσης ηλικίας, μπορούν πραγματικά να προκαλέσουν ανασταλτικό παράγοντα σε έναν γάμο.

Αν μια γυναίκα είναι 25 και ο άνδρας 50, θα χωρίσουν νωρίτερα, γιατί ίσως ο άνδρας να μην είναι τόσο δραστήριος όσο μεγαλώνει. Η γυναίκα θα θέλει να κάνει διάφορα πράγματα, αλλά ο άντρας δεν θα μπορεί να συμβαδίσει. Τέτοιοι γάμοι είναι συνήθως βραχύβιοι.

Οι προσδοκίες μπορεί επίσης να είναι διαφορετικές.

Ποια είναι λοιπόν η τέλεια διαφορά ηλικίας για ένα ζευγάρι;

Για να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και να μην υπάρχει χάσμα, η διαφορά δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 5 χρόνια, λένε οι ερευνητές.

Όμως στους κανόνες πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις.
ν


ν

 


Translate this post