Το ερώτημα που είναι στα χείλη όλων, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει δυνατά

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 23/07/2024, 13:27

Posted by Youmagazine Staff

 

Ποια είναι η ερώτηση που κανείς δεν τολμά να κάνει, αλλά όλοι πεθαίνουν να μάθουν την απάντηση;

Αριστερά: Η Κάμαλα ζει τον μύθο της. Δεξιά: Η απόσυρση του Μπάιντεν από τη διεκδίκηση του χρίσματος άναψε φωτιές στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Image: Supplied

v

Η ΕΡΩΤΗΣΗ στην οποία αναφερόμαστε, βρίσκεται στα χείλη όλων, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, αλλά κανείς δεν τολμά να κάνει, παρ’ όλο που όλοι θέλουν να μάθουν την απάντηση. Αφού ο Μπάιντεν κρίθηκε ακατάλληλος για τη διεκδίκηση του χρίσματος του προέδρου, πώς γίνεται να θεωρείται κατάλληλος να είναι πρόεδρος; Δηλαδή, είναι ανίκανος ως υποψήφιος, αλλά είναι ικανός να συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι της υπερδύναμης;

Παράλογα πράγματα και εξόχως αντισυνταγματικά.

Οι Αμερικανοί μάς έχουν ζαλίσει να λένε ότι είναι δημοκρατία κι ότι σέβονται το σύνταγμα και τους νόμους, να όμως που τα παραβιάζουν κατάφωρα.

Πώς μπορεί και συνεχίζει να κυβερνά μια πυρηνική δύναμη κάποιος που αποδεδειγμένα έχει προβλήματα υγείας και είναι ανοϊκός;

Κάποιος που δηλώνει ότι δεν έχει τη δύναμη να ηγηθεί της πολιτικής εκστρατείας έως τις εκλογές, πώς γίνεται να μπορεί να διατηρήσει τη θέση του προέδρου, έστω κι αν είναι μέχρι τον Ιανουάριο του 2025;

Μέχρι τον Ιανουάριο μπορεί να γίνει παγκόσμιος πόλεμος. Αυτό που συμβαίνει τώρα στις ΗΠΑ είναι παράτυπο, το λιγότερο.

Κανονικά ο Μπάιντεν θα έπρεπε να παραιτηθεί κι από τη θέση του προέδρου, κάτι που προβλέπεται κι από το αμερικανικό σύνταγμα.

Όλοι, ακόμη κι οι υποστηρικτές του, λένε ότι πρέπει να επικαλεστεί την 25η Τροπολογία και να παραιτηθεί από πρόεδρος.

Οι νομοθέτες που θέσπισαν την 25η Τροπολογία είχαν στόχο να εφαρμόζεται όταν ένας πρόεδρος κρίνεται ανίκανος. Ήδη τον Φεβρουάριο του 2024 ο Γενικός Εισαγγελέας της Δυτικής Βιρτζίνια Πάτρικ Μόρισι κάλεσε την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις να επικαλεστεί την 25η Τροπολογία του Συντάγματος ώστε να απαλλαγεί ο Τζο Μπάιντεν από τα καθήκοντά του. λέγοντας: «Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που να είναι διανοητικά ικανός».

Άλλωστε δεν θα ήταν η πρώτη φορά. Το 1952 παραιτήθηκε ο πρόεδρος Χάρι Τρούμαν υπέρ του Αϊζενχάουερ, και το 1968 ο Λύντον Τζόνσον, που είχε αναλάβει πρόεδρος στη θέση του δολοφονηθέντος Τζων Κέννεντυ, παραιτήθηκε υπέρ του Ρίτσαρντ Νίξον.

Και να σκεφτεί κανείς πως ούτε ο Τρούμαν ούτε ο Τζόνσον έπασχαν από άνοια.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στις ΗΠΑ είναι περίεργο, τερατώδες και αντισυνταγματικό.

Γενικά, η ερώτηση που κανείς δεν τολμά να κάνει, αλλά όλοι πεθαίνουν να μάθουν την απάντηση, σχετίζεται με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων που αυτή τη στιγμή παίζει στις ΗΠΑ τα ρέστα της, προσπαθώντας να διατηρηθεί στην εξουσία.
ν

Πολλοί πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν είναι νεκρός ή βαριά άρρωστος. Image: Supplied

ν

Θεωρίες συνομωσίας

Υπό αυτή την οπτική, ακόμη κι ένας παγκόσμιος πόλεμος θα ήταν αποδεκτός για τη Νέα Τάξη, αφού έτσι θα συνέχιζε να διατηρεί την εξουσία, όπως ακριβώς κάνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, που ενώ δικάζεται από δικαστήριο του Τελ Αβίβ για διαφθορά, δεν παρουσιάζεται στη δίκη επειδή «διευθύνει τον πόλεμο κατά των εχθρών του Ισραήλ».

Φοβερή δικαιολογία!

Πολλοί Αμερικανοί πολιτικοί και επιχειρηματίες, όπως η αντιπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων για την 3η περιφέρεια του Κογκρέσου του Κολοράντο, Λόρεν Μπόμπερτ, και ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής κεφαλαίων Μπιλ Άκμαν (Bill Ackman) πιστεύουν ότι ή ο Μπάιντεν είναι νεκρός ή βαριά άρρωστος και οι δικοί του το κρύβουν από τον αμερικανικό λαό.

Και αμφισβητούν ότι ο Μπάιντεν υπέγραψε πράγματι ο ίδιος την επιστολή παραίτησής του από την προεδρική κούρσα. Πράγματι, η ανακοίνωση της παραίτησης δεν έγινε από τον ίδιο προσωπικά, αλλά έγινε με ένα μήνυμα στο Χ, που θα μπορούσε να το είχε στείλει ο άγνωστος Χ.
ν

 


Translate this post