Κτηνωδία: Βρετανίδα Ολυμπιονίκης έδερνε με μαστίγιο το άλογό της (vid)

Κατηγορία NEWS, Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ  | Ενημ. 24/07/2024, 18:47

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι φρικαλεότητες της Βρετανίδας πρωταθλήτριας στην ιππασία Σαρλότ Ντεζαρτάν, κατόχου τριών χρυσών μεταλλίων.

Η Σαρλότ Ντεζαρτάν βασάνιζε το άλογο το οποίο ίππευε χτυπώντας το με ένα μακρύ μαστίγιο 24 φορές σε ένα λεπτό! Image: Supplied

v

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ. Υποτίθεται ότι το να είσαι γυναίκα ιππέας και μάλιστα τρεις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης θα σε έκανε καλύτερη από τα ζώα. Αυτό όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά η περίπτωση της Βρετανίδας Σαρλότ Ντεζαρτάν (Charlotte Dujardin) δείχνει ότι δεν υπάρχει πιο άγριο θηρίο από τον άνθρωπο.

Η Βρετανίδα ιππέας μαστίγωνε το άλογό της χτυπώντας το με ένα μακρύ μαστίγιο 24 φορές σε ένα λεπτό! Το άλογο που της είχε χαρίσει νίκες και μετάλλια!

Οι βρώμικες και αποκρουστικές πράξεις της Βρετανίδας σαδίστριας αποκαλύφθηκαν, όταν κυκλοφόρησε βίντεο που τη δείχνει να απολαμβάνει το μαστίγωμα του περήφανου ζώου.
ν


ν

Το βίντεο, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από το Good Morning Britain, τραβήχτηκε πριν από τέσσερα χρόνια και δείχνει την 39χρονη να κακομεταχειρίζεται ένα άλογο, προσπαθώντας να κάνει δήθεν το ζώο να τρέξει πιο αργά, κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος με έναν νεαρό μαθητή να το ιππεύει.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η Ντεζαρτάν ηδονιζόταν να κακοποιεί τα ζώα του στάβλου της και να τα κάνει να υποφέρουν.
ν

Εικόνα από το βίντεο δείχνει τη Ντεζαρτάν να χτυπάει αλύπητα το άλογο με ένα μακρύ μαστίγιο στα πίσω πόδια, δήθεν για να το καθοδηγήσει. Image: Supplied
ν

Οι ραβδισμοί συνεχίζονται και το άλογο τινάζει αφηνιασμένο τα πίσω πόδια του, υποφέροντας από τα χτυπήματα. Image: Supplied
ν

Αν και τα άλογα της χάριζαν τίτλους, εκείνη τα κακοποιούσε. Image: Supplied

ν

Αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς

Η αποτρόπαιη συμπεριφορά της Βρετανίδας ταιριάζει όχι σε άνθρωπο και μάλιστα πολιτισμένο, αλλά σε ανθρωπόμορφο θηρίο.

«Η σκληρή κακοποίηση αυτού του αλόγου από τη Σαρλότ Ντεζαρντάν είναι φρικτή και κηλίδα για το έθνος μας», ανέφερε ο Βρετανός κοινωνικός σχολιαστής Ντέιβιντ Κούρτεν στο Twitter.
Η Αυστραλέζα ιππέας Ροζίτα Ντίαζ έγραψε στο Twitter: «Θα πρέπει να αποκλειστεί ισόβια από τους αγώνες και να της αφαιρεθούν όλα τα άλογά της. Δεν κακοποιούμε τα ζώα!!!»

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππασίας (FEI) απέκλεισε την Ντεζαρτάν από τους αγώνες λίγες μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κανονικά η Ντεζαρτάν θα έπρεπε να συλληφθεί και να δικαστεί για κακοποίηση ζώων. Για να μην πούμε τίποτε χειρότερο…
ν

Οι ιππικοί αγώνες είναι γνωστοί από τη μυθολογία. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας, στο αγώνισμα της αρματοδρομίας, το έπαθλο δεν πήγαινε στον αναβάτη, αλλά στο άλογο και τον φροντιστή του. Image: Supplied
ν

Οι αρματοδρομίες και οι ιππικοί αγώνες ήταν από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στην εποχή των αρχαίων Ελλήνων. Οι ιππικοί αγώνες ήταν αναπόσπαστο κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και διαφόρων άλλων τοπικών αναμετρήσεων, όπως στη Νεμέα.

Η σημασία των ιππικών αγώνων στην αρχαιότητα μαρτυρείται από τα αρχαία κείμενα. Στο έργο του Ιππαρχικός, ο ιστορικός Ξενοφών περιγράφει πώς ένας εκπαιδευτής αλόγων πρέπει να φροντίζει τα άλογα για τους αγώνες και τον πόλεμο.

Ο Ξενοφών δίνει μεγάλη σημασία στην κατανόηση των συναισθημάτων του αλόγου και στη σωστή φροντίδα τους. «Η καλύτερη αρχή –ο χρυσός κανόνας– είναι να μην πλησιάζεις ποτέ το άλογο με θυμό», γράφει.

Πόση διαφορά με το σήμερα!
ν

 


Translate this post