Τι συμβαίνει μετά θάνατον; Ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο απαντά
ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ | Ενημ. 19/12/2024, 06:50
Posted by Youmagazine Staff
Ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο, με IQ 210, αποκαλύπτει τι συμβαίνει όταν αποδημούμε στην άλλη ζωή.
Σύμφωνα με τον Λάνγκαν, ο θάνατος δεν σημαίνει ότι παύεις να υπάρχεις. Image: Supplied
v
«ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ μετά θάνατον;» Ανάμεσα στα υπαρξιακά ερωτήματα του ανθρώπου αυτό είναι το μεγαλύτερο, παρ’ όλο που οι περισσότεροι άνθρωποι από φόβο δεν ασχολούνται μαζί του.
Όλοι πάντως θα ήθελαν να ξέρουν αν υπάρχει κάτι, ή αν, όπως πιστεύουν οι σύγχρονοι επιστήμονες, ο άνθρωπος πεθαίνοντας παύει να υπάρχει και να αισθάνεται, πέφτοντας στο σκοτάδι της ανυπαρξίας.
Από την άλλη μεριά, οι πιστοί των διαφόρων θρησκειών πιστεύουν ότι υπάρχει κόλαση και παράδεισος, όπου οι άνθρωποι τιμωρούνται ή ανταμείβονται ανάλογα με τις πράξεις του στη Γη.
Τώρα ένας άνθρωπος με ένα από τα υψηλότερα IQ στην ιστορία ισχυρίζεται ότι ξέρει την απάντηση.
Ο λόγος για τον Κρίστοφερ Μάικλ Λάνγκαν (Chris Langan), 72 ετών, έναν Αμερικανό εκτροφέα αλόγων που φέρεται να έχει δείκτη νοημοσύνης μεταξύ 190 και 210. Αυτή η βαθμολογία «ιδιοφυΐας» είναι 30 έως 50 βαθμούς υψηλότερη από αυτή του Άλμπερτ Αϊνστάιν.
ν
Υπάρχει κάποια λογική στο σύμπαν ή όλα είναι τυχαία; Image: Pixabay
v
Ο Κρις Λάνγκαν έχει αναπτύξει μια θεωρία που ονομάζεται Γνωστικό-Θεωρητικό Μοντέλο του Σύμπαντος (Cognitive-Theoretic Model of the Universe ή CTMU), η οποία λέει ότι «εξηγεί τη σύνδεση μεταξύ νου και πραγματικότητας».
Υποστηρίζει πως όταν πεθαίνουμε, μεταβαίνουμε από τη μια μορφή ύπαρξης σε μια άλλη μέσα στην υπολογιστική δομή του σύμπαντος, που σημαίνει ότι η συνείδηση, ή «ψυχή», μετακινείται σε μια άλλη διάσταση ή επίπεδο ύπαρξης, στο οποίο δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση όσο ζούμε.
Δεν είναι ξεκάθαρο με τι μοιάζει αυτή η νέα διάσταση ή τι συμβαίνει στην «ψυχή» μόλις φτάσει εκεί. Αλλά ο Λάνγκαν πιστεύει ότι οι παραδοσιακές απόψεις για τον παράδεισο και την κόλαση είναι πολύ απλοϊκές, ενώ η θεωρία του προτείνει τη συνέχιση της ζωής με τη μετάβαση σε μια εντελώς νέα κατάσταση ύπαρξης.
«Ο θάνατος είναι ο τερματισμός της σχέσης σας με το συγκεκριμένο φυσικό σώμα που έχετε αυτή τη στιγμή», είπε στο podcast Theories of Everything με τον Κερτ Τζεϊμουνγκάλ (Curt Jaimungal).
Είπε ότι ο θάνατος είναι «ο τερματισμός της σχέσης που έχεις με το συγκεκριμένο φυσικό σώμα που έχεις αυτή τη στιγμή. Όταν αποσυρθείς από αυτή την πραγματικότητα, πηγαίνεις πίσω προς την αρχή της πραγματικότητας, η οποία βρίσκεται σε ένα άλλο πεδίο ή διάσταση».
ν
Ο Κρις Λάνγκαν, 72 ετών, είναι ένας Αμερικανός εκτροφέας αλόγων που φέρεται να έχει δείκτη νοημοσύνης μεταξύ 190 και 210. Έχει καταγραφεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες με το ψευδώνυμο Έρικ και έχει γράψει έξι βιβλία με θέμα τη μεταθανάτια ζωή. Image: Supplied
ν
Για τον Λάνγκαν λοιπόν ο θάνατος είναι απλά το πέρασμα από μια κατάσταση ύπαρξης σε μια άλλη.
Όπως υποστηρίζει, «μετά θάνατον μπορεί να σας παρασχεθεί ένα άλλο σώμα ως υποκατάστατο, ένα άλλο είδος τερματικού σώματος (terminal body), που θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε να υπάρχετε».
Μόλις μεταβείτε σε αυτό το νέο επίπεδο ύπαρξης, μπορεί να μην θυμάστε καν ποιος ήσασταν πριν, λέει ο Λάνγκαν.
«Οι αναμνήσεις σου εξακολουθούν και υπάρχουν –έχουν αποθηκευτεί κάπου με τη μορφή αριθμών, καθώς τίποτα δεν διαγράφεται– αλλά δεν υπάρχει λόγος να τις επαναφέρετε».
«Γιατί να κολλάς στις αναμνήσεις ενός κόσμου στον οποίο δεν υπάρχεις πια; Άρα, υπάρχουν ορισμένα αυτόματα ψυχολογικά πράγματα που συμβαίνουν στον θάνατο, κατά τη στιγμή του θανάτου».
Και προσθέτει: «Αυτό συμβαίνει επειδή στον νέο κόσμο δεν τις χρειάζεσαι, γιατί δεν ζεις πια εν χρόνω, όπως στη Γη, αλλά βιώνεις μια διαφορετική κατάσταση ύπαρξης σε νέο περιβάλλον με νέα πρόσωπα. Οι αναμνήσεις δεν σου χρησιμεύουν πλέον σε τίποτα».
Υποστηρίζει επίσης ότι μπορούμς να μετενσαρκωθούμε απεριόριστες φορές.
«Αναμφισβήτητα, όλες οι ζωές σας, εφόσον επρόκειτο να μετενσαρκωθείτε ξανά και ξανά και ξανά, όλες αυτές οι μετενσαρκώσεις είναι μετα-ταυτόχρονες (meta-simultaneous)».
Υπάρχει μια έννοια κατά την οποία εμφανίζονται όλα ταυτόχρονα στον μη τερματικό τομέα.
Μπορείτε να ακούσετε μόνοι σας τη συνέντευξη στο ΥouTube.
ν
ν