«Μέχρι τέλους» οι φοιτητές – Οι κινητοποιήσεις Τετάρτη και Πέμπτη 12 & 13 Μαρτίου
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Ενημ. 09/03/2025, 06:08
Posted by Youmagazine Staff
Τετάρτη στο Πάντειο με Καρυστιανού, την Πέμπτη συναυλία στο Σύνταγμα. Οι φοιτητές το πάνε «μέχρι τέλους».

Image: Supplied
v
«ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ για τα παιδιά που χάθηκαν στα τρένα… Θα φτάσουμε στο τέρμα! ‘Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Μεγάλη συ6ναυλία την Πέμπτη στο Σύνταγμα. Ποιοι καλλιτέχνες δήλωσαν έως τώρα συμμετοχή.
«Το Μαξίμου κάνει λάθος να θεωρεί ότι με τον ανασχηματισμό θα αλλάξει πίστα και ότι το θέμα της απόδοσης των ευθυνών για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών θα περάσει σε δεύτερη μοίρα», λένε οι φοιτητές.
Και με σύνθημα «Το δίκιο με αγώνα στον δρόμο θα κριθεί! Ή με τα κέρδη τους ή με τη ζωή», οι φοιτητές είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στην αφετηρία των νέων κινητοποιήσεων.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους:
-
Την ερχόμενη Τετάρτη 12 Μαρτίου πραγματοποιείται εκδήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην αίθουσα 108, για τα δυο χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη. Ομιλητές θα είναι η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Δημήτρης Κουτσιαύτης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, Φοίβος Δεληβοριάς, τραγουδιστής, Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος.
-
Την Πέμπτη 13 Μαρτίου οι φοιτητικοί σύλλογοι προγραμματίζουν στις 7:00 το βράδυ μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα «Ένα τραγούδι για τα παιδιά που χάθηκαν στα τρένα… Θα φτάσουμε στο τέρμα! ‘Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».
Μέχρι το πρωί του Σαββάτου που γράφεται το ρεπορτάζ μεταξύ άλλων συμμετοχή είχαν δηλώσει οι καλλιτέχνες: Ρίτα Αντωνοπούλου & «Ρεβάνς», Μυρτώ Βασιλείου, Ζωγράφος, Πολυξένη Καράκογλου, Αλέξανδρος Κτιστάκης, Δημήτρης Μητσοτάκης, Νατάσσα Μποφίλιου, «Το Σφάλμα», «Υπεραστικοί», Tiny Jackal x Raibo, Lef Kay (on dexx).
Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται νέες συμμετοχές καλλιτεχνών.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη θα ορκιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ την επομένη προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τον πρωθυπουργό ο πολυθρύλητος ανασχηματισμός μιας κυβέρνησης που δεν έχει πλέον τη λαϊκή νομιμοποίηση.
ν