Οι Έλληνες επιστήμονες που τιμήθηκαν με τα βραβεία Μποδοσάκη
ΠΡΟΣΩΠΑ
Youmagazine Newsroom
• Σε πέντε Έλληνες επιστήμονες της διασποράς απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία του Ιδρύματος Μποδοσάκη.
• Το κάθε βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ.
Από αριστερά: Κωνσταντίνος Αρκολάκης, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Γέιλ. Δομνίκη Ασημάκη, καθηγήτρια στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας (Caltech). Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.
ν
Ελίζα Κονοφάγου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ. Κυριάκος Παπαδόδημας, επίκουροε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Γκρόνιγκεν της Ολλανδίας.
ν
ΠΕΝΤΕ Έλληνες επιστήμονες της διασποράς επιλέχθηκαν για να τιμηθούν με τα «Επιστημονικά Βραβεία Ιδρύματος Μποδοσάκη» για το 2017. Τα βραβεία ξεκίνησαν να απονέμονται κάθε χρόνο από το 1993.
Με τα επιστημονικά αυτά βραβεία, το Ίδρυμα Μποδοσάκη επιδιώκει να ενισχύσει το δημιουργικό έργο νέων Ελλήνων επιστημόνων έως 45 ετών, να ανταμείψει τη συνεχή προσπάθειά τους για την προαγωγή της επιστήμης και να συμβάλει στη δημιουργία σωστών προτύπων στην ελληνική κοινωνία.
Κριτήρια για την απονομή ενός τέτοιου βραβείου αποτελούν η εξαιρετική επίδοση στον επιστημονικό τομέα καθενός, η συμβολή στην πνευματική, επιστημονική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, καθώς και στη διεθνή προβολή της Ελλάδας.
Τα φετινά επιστημονικά βραβεία απονεμήθηκαν στους:
Κωνσταντίνο Αρκολάκη
Αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Γέηλ των ΗΠΑ, για τον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών, (Οικονομικές Επιστήμες ή Πολιτικές Επιστήμες)
Δομνίκη Ασημάκη
Καθηγήτρια στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια (Caltech) των ΗΠΑ, για τον τομέα των Εφαρμοσμένων Επιστημών/Τεχνολογίας (Μηχανική Στερεών και Υγρών, Μηχανική Κατασκευών, Υλικά, Γεωτεχνικά Συστήματα)
Εμμανουήλ Δερμιτζάκη
Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, για τον τομέα των Βιοεπιστημών (Ιατρική – Βιολογία)
Ελίζα Κονοφάγου
Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ, για τον τομέα των Εφαρμοσμένων Επιστημών/Τεχνολογίας, (Μηχανική Στερεών και Υγρών, Μηχανική Κατασκευών, Υλικά, Γεωτεχνικά Συστήματα)
Κυριάκο Παπαδόδημα
Επίκουρο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Γκρόνιγκεν της Ολλανδίας και ερευνητή στο CERN, για τον τομέα των Βασικών Επιστημών (Πυρηνική Φυσική – Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων – Αστροσωματιδιακή Φυσική)
Το κάθε βραβείο συνοδεύεται με χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ.
Η τελετή απονομής των επιστημονικών βραβείων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 7 Ιουνίου 2017.