Ο Τραμπ προτείνει τη χρήση πυρηνικών βομβών ενάντια στους τυφώνες, με σκοπό την εξουδετέρωσή τους, πριν αυτοί χτυπήσουν τη στεριά προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μια σύσκεψη με τις ομάδες εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, ρώτησε αν η χρήση πυρηνικών όπλων θα μπορούσε να σταματήσει τις τροπικές καταιγίδες που πλήττουν κάθε χρόνο τις ΗΠΑ προκαλώντας μεγάλες καταστροφές. Image: Supplied
ν
ΤΟΝ τελευταίο καιρό, η συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι τόσο αλλοπρόσαλλη και αντιφατική, που αναρωτιέται κανείς για τη διανοητική του κατάσταση. Κάποιοι τη χαρακτηρίζουν έξυπνη, οι περισσότεροι όμως παράλογη. Μερικά παραδείγματα:
Παράδειγμα πρώτο: Στις αρχές Αυγούστου, όταν ξέσπασαν οι μεγάλες δασικές πυρκαγιές στη Σιβηρία, ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε στον Ρώσο ομόλογό του την παροχή βοήθειας από τις ΗΠΑ στην κατάσβεσή τους.
Όταν ξέσπασαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, που εξακολουθούν και καίνε τον πνεύμονα της Γης επί τρεις και πλέον εβδομάδες, ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον Ντόναλντ Τραμπ. Καμία χειρονομία βοήθειας, ούτε καν μια συμβολική έκφραση ανησυχίας. ν
Όταν ξέσπασαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, που καίνε τον πνεύμονα της Γης επί τρεις και πλέον εβδομάδες, ο Τραμπ δεν προσφέρθηκε να στείλει βοήθεια. Image: Supplied ν
Παράδειγμα δεύτερο: Η εξωφρενική πρότασή του να αγοράσουν οι ΗΠΑ την Γροιλανδία και μάλιστα κοψοχρονιά. Η προσφορά του Τραμπ, χαρακτηριστική της τσιγγουνιάς όλων των μέχρι μικροπρέπειας φιλάργυρων πλουσίων, ήταν να δίνει κάθε χρόνο στη Δανία ποσό ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων, τη στιγμή που το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα των 56.000 κατοίκων της Γροιλανδίας είναι 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια και βασίζεται κυρίως στην αλιεία και σε περιορισμένες δραστηριότητες εξόρυξης.
Αργότερα, ο σφιχτοχέρης πρόεδρος, επανήλθε με νέα «προσφορά» προσθέτοντας στα 600 εκατ. δολάρια και… το νησί του Πουέρτο Ρίκο λες και είναι δικό του!
Γιατί θέλουν οι ΗΠΑ τη Γροιλανδία; Επειδή το μεγαλύτερο νησί του κόσμου είναι πλούσιο σε ουσιαστικούς υπεράκτιους πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου που δεν έχουν ακόμη αξιοποιηθεί, ενώ είναι επιβεβαιωμένη η παρουσία μεγάλων ποσοτήτων ψευδαργύρου, χρυσού, σιδηρομεταλλεύματος, ουρανίου και άλλων σπάνιων γαιών. Και η αμερικανική οικονομία τα έχει ανάγκη όλα αυτά – τα ορυκτά για τα iPhones και τα Tesla, το πετρέλαιο για τα αυτοκίνητά της, τον χρυσό για τα ταμεία της και το ουράνιο για τους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.
Με άλλα λόγια, ο Τραμπ θα μετέτρεπε ολόκληρο το παγωμένο νησί που είναι ένα είδος φυσικού κλιματιστικού που κρατά τη θερμοκρασία της Γης σε ανεκτά επίπεδα, σε ένα απέραντο εργοτάξιο, με ορυχεία, βιομηχανίες επεξεργασίας μετάλλων, ιμάντες μεταφοράς, δεξαμενές καυσίμων, ανατινάξεις στα λατομεία κ.ά. επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το ήδη διαταραγμένο κλίμα της Γης.
Παράδειγμα τρίτο: Στις 24 Αυγούστου, κηρύσσοντας εμπορικό πόλεμο στην Κίνα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι «ο εκλεκτός του Θεού» ‒ ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.
Παράδειγμα τέταρτο: Στη σύνοδο των G7 στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας, ο Ντόναλντ Τραμπ σηκώθηκε και έφυγε από τη σύσκεψη των ηγετών για την κλιματική αλλαγή στις 26 Αυγούστου, γράφοντάς τους όλους στα παλιά του τα παπούτσια. Εκτός των G7 στη σύσκεψη συμμετείχαν πρόεδροι και πρωθυπουργοί από την Αυστραλία, τη Χιλή, την Αίγυπτο, την Ινδία, την Μπουργκίνα Φάσο, τη Ρουάντα, τη Σενεγάλη και τη Νότια Αφρική. ν
Η άδεια καρέκλα του Τραμπ μεταξύ του Αιγύπτιου πρόεδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και του Χιλιανού προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα. Η σύσκεψη αφορούσε το κλίμα, τους ωκεανούς και τη βιοποικιλότητα, όμως ο «εκλεκτός του Θεού» δεν μπορούσε να καθίσει στο τραπέζι με κοινούς θνητούς. Image: AFP / Ludovic Marin. Πηγή: Supplied ν
Αντ’ αυτού, ο Τραμπ έστειλε στους συνέδρους ένα σημείωμα που έλεγε ότι επιθυμούσε η επόμενη σύσκεψη του κλαμπ των G7 (Βρετανίας, Καναδά, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ιαπωνίας και ΗΠΑ) να γίνει σε ένα από τα “Ξενοδοχεία Τραμπ” που έχει ο μεγαστάνας, δίχως την παρουσία άλλων παρακατιανών ηγετών. ν
Το Trump Doral Resort στο Μαϊάμι πρότεινε ο Αμερικανός πρόεδρος για την επόμενη συνάντηση των G7. Image: Supplied ν
Το πολυτελές Trump Doral Resort στο Μαϊάμι, αντάξιο του μεγαλείου ενός «εκλεκτού του Θεού», διαθέτει εγκαταστάσεις συνεδρίων και συσκέψεων, αίθουσες χορού, σουίτες, γήπεδα γκολφ, σπα, πισίνες, ιδιωτικές καμπάνες και εξωτικά εστιατόρια. Παρ’ όλη όμως τη «γκλαμουριά», η αρχοντοχωριάτικη και κιτς ατμόσφαιρα είναι έκδηλη. Image: Supplied ν
Παράδειγμα πέμπτο: Ο αμερικανικός λαός εξέλεξε τον Τραμπ ως πρόεδρο επειδή πείστηκε πως αν κέρδιζε η Χίλαρι Κλίντον η οικονομία θα κατέρρεε και η χώρα θα οδηγείτο σε πυρηνική αναμέτρηση με τη Βόρεια Κορέα ‒ μεταξύ πολλών άλλων δοκιμασιών.
Τώρα ο ίδιος ο Τραμπ, μέσα στην τρέλα του μεγαλείου που τον δέρνει, θέλει να πατήσει το κουμπί και να ρίξει μερικές πυρηνικές βόμβες όχι στο Ιράν ή στη Βόρεια Κορέα, αλλά στους… τυφώνες που πλήττουν κάθε χρόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες!
Σύμφωνα με το παρανοϊκό σχέδιό του, μόλις σχηματιστεί ένας τυφώνας, και πριν αυτός προσεγγίσει τις ακτές των ΗΠΑ, θα βομβαρδίζεται με μερικές πυρηνικές βόμβες, ή με μια Tsar Bomba, ώστε να αποδυναμωθεί και να καταστεί αβλαβής.
Η Tsar Bomba (βόμβα Τσάρος) είναι η μεγαλύτερη βόμβα στον κόσμο. Πρόκειται για υδρογονοβόμβα 100 μεγατόνων ΤΝΤ που με κωδική ονομασία RDS-202 σχεδιάστηκε και δοκιμάστηκε το 1961 από τους Σοβιετικούς. Η δύναμή της είναι 3.000 φορές οι δύο ατομικές βόμβες που έπεσαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Ένας μεγαλοπρεπής πρόεδρος χρειάζεται και μια μεγαλοπρεπή βόμβα! ν
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ προτείνει τη χρήση πυρηνικών όπλων ενάντια στους τυφώνες, σύμφωνα με αναφορές. Image: AP. Πηγή: Supplied ν
Με δεδομένο ότι κάθε χρόνο σχηματίζονται περίπου 10 τυφώνες στον Ατλαντικό Ωκεανό διαφόρων κατηγοριών, φανταστείτε πόση ραδιενέργεια θα ελευθερωθεί στο περιβάλλον και πόση ακτινοβολία θα δεχτεί όχι μόνο η Καραϊβική και οι ακτές των ΗΠΑ και του Μεξικού, αλλά ολόκληρη ανθρωπότητα!
Την αποκάλυψη αυτού του παλαβού σχεδίου έκανε ο ιστότοπος News site Axios, αναφέροντας λεπτομέρειες από τη συζήτηση που είχε στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος με εκπροσώπους του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και μέλη της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
Ένα από τα προνόμια των πολιτικών ηγετών είναι ότι μπορούν να πουν ό,τι θέλουν και μετά να αρνηθούν ότι το είπαν. Αυτό έκανε και ο Τραμπ. ν
The story by Axios that President Trump wanted to blow up large hurricanes with nuclear weapons prior to reaching shore is ridiculous. I never said this. Just more FAKE NEWS!
Ο κυκλώνας Ιζαμπέλ από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στις 15 Σεπτεμβρίου 2003. Φαίνονται το κεντρικό μάτι του τυφώνα, ο δακτύλιος γύρω από το μάτι όπου πνέουν οι ισχυρότεροι άνεμοι, γνωστός ως το τοίχωμα του ματιού, και οι ζώνες βροχής. Πηγή: Wikimedia Commons ν
Επειδή οι τυφώνες προξενούν κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο ζημιές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, πέρα από το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, ο Τραμπ ρώτησε τους συμβούλους του αν η ρίψη μιας πυρηνικής βόμβας στο μάτι του τυφώνα είναι η απάντηση στο πρόβλημα, καθώς κανείς δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα τι είναι οι τυφώνες (τροπικοί κυκλώνες) και πώς σχηματίζονται.
Είναι προφανές ότι ο Τραμπ δεν γνώριζε την απάντηση που έχουν δώσει ειδικοί επιστήμονες όχι τώρα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια, καθώς το θέμα αυτό δεν είναι καινούριο, αλλά ανέκυψε από τον Jack W. Reed, μετεωρολόγο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ το 1959.
Όλοι οι ειδικοί επιστήμονες συμφωνούν ότι η ρίψη μιας πυρηνικής βόμβας, ακόμη και της βόμβας Τσάρος, στο μάτι ενός τυφώνα θα έχει την ίδια επίδραση που έχει ένα κουνούπι στον άνθρωπο – δηλαδή μια πρόσκαιρη και ασήμαντη ενόχληση.
«Η έκρηξη μιας πυρηνικής βόμβας σε έναν τυφώνα δεν θα έκανε τίποτα για να σταματήσει τη θύελλα», δήλωσε ο αναλυτής κλίματος και μετεωρολόγος Ryan Maue την Κυριακή 25 Αυγούστου. «Αντ’ αυτού, θα έχουμε τώρα έναν ραδιενεργό τυφώνα». ν
ν
Και αυτό γιατί οι τυφώνες είναι πολύ πιο ισχυροί από κάθε πυρηνικό όπλο.
Μετά από όλα αυτά, τίθεται το ερώτημα: είναι ο Ντόναλντ Τραμπ ένας τολμηρός, καινοτόμος ηγέτης ή απλώς ανισόρροπος; ν
What Happens If You Drop a Nuclear Bomb Into a Hurricane? | RealLifeLore ν