Πιέζουν τον Μπάιντεν να παραιτηθεί από πρόεδρος υπέρ της Κάμαλα

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Ενημ. 24/07/2024, 03:52  | 24/07/2024, 17:28

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Μπάιντεν πιέζεται από τους Δημοκρατικούς να παραιτηθεί από πρόεδρος υπέρ της Κάμαλα Χάρις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πιέζεται να επικαλεστεί την 25η Τροπολογία και να παραιτηθεί. Image: Supplied

v

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Την προηγούμενη Κυριακή αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την κούρσα για την επανεκλογή του, μια κίνηση που συγκλόνισε τον κόσμο – αν και έλαβε χώρα κάτω από πολύ ασυνήθιστες συνθήκες.

Συμβαίνουν μερικά περίεργα πράγματα. Ο Μπάινετν βρίσκεται σε απομόνωση στο Ντέλαγουερ από τότε που προσβλήθηκε από Covid την περασμένη εβδομάδα (αν και το διέψευσαν οι γιατροί του) και η ανακοίνωση της απόσυρσης από την προεδρική κούρσα έγινε με επιστολή στο X, όχι από τον ίδιο προσωπικά.

Προσθέστε σε αυτά τα γεγονότα ότι ο 81χρονος πρόεδρος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που αποσύρθηκε στο Ντέλαγουερ στις 17 Ιουλίου και ότι ακύρωσε εννέα ταξίδια που ήταν προγραμματισμένα για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Επιπλέον, στο πρώτο τηλεφώνημα στο εκλογικό του αρχηγείο, η φωνή του ακουγόταν απόμακρη και σπασμένη

Αυτό πυροδότησε φήμες ότι πιθανόν να είναι νεκρός ή πολύ βαριά άρρωστος κι ότι “αυτό” που εμφανίστηκε στην τηλεόραση στις 14 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή, δεν ήταν ο Μπάιντεν ζωντανά, αλλά προϊόν Τεχνητής Νοημοσύνης.

«Ζητώ απόδειξη ζωής από τον Τζο Μπάιντεν σήμερα στις 5 το απόγευμα», δήλωσε η εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων για την 3η περιφέρεια του Κογκρέσου του Κολοράντο, Λόρεν Μπόμπερτ. «Πρέπει να βγει μπροστά σε μια κάμερα και να πει ότι γνωρίζει ότι παραιτήθηκε. Η απόκρυψη είναι εντελώς απαράδεκτη».
ν

Η εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών Λόρεν Μπόμπερτ είπε ότι ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να είναι νεκρός. Image: AFP
ν

Το ίδιο ζήτησε και ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής κεφαλαίων Μπιλ Άκμαν (Bill Ackman) Διευθύνων Σύμβουλος της Pershing Square Capital Management: «Εάν ο πρόεδρος είναι άρρωστος, δεν δικαιούται ο αμερικανικός λαός να ενημερωθεί αμέσως;»
ν

Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Άκμαν δημοσίευσε την αυθεντική υπογραφή του Μπάιντεν (αριστερά σε κόκκινο πλαίσιο) και αυτήν που υπάρχει στην επιστολή απόσυρσης (δεξιά). Image: X
ν

Ο Μπάιντεν θα βγει λοιπόν την τηλεόραση από το Οβάλ Γραφείο την Τετάρτη το βράδυ (ώρα Αμερικής – ξημερώματα Πέμπτης για την Ελλάδα) για να δείξει ότι είναι ζωντανός και υγιής. Είναι άγνωστο αν θα παραιτηθεί από πρόεδρος, προτείνοντας στη θέση του την Κάμαλα, όπως έκανε και με τον προεκλογικό αγώνα.

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, αυτό έχει γίνει στην αμερικανική ιστορία άλλες δυο φορές. Το 1952 με τον Χάρι Τρούμαν και το 1968 με τον Λύντον Τζόνσον.

Οι πιέσεις που δέχεται είναι μεγάλες, ο πρόεδρος, όμως, αντιδρά. Αρνείται να παραιτηθεί από πρόεδρος και δεν θέλει καν να κουβεντιάσει μια τέτοια πιθανότητα, θέλοντας να αποσυρθεί από τον Λευκό Οίκο με αξιοπρέπεια, στα τέλος της θητείας του.

Η Κάμαλα Χάρις δεν έχει το «χάρισμα»

Η θέση της νυν αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις είναι ασταθής, γι’ αυτό και οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν να «παραιτήσουν» τον Μπάιντεν και να την κάνουν πρόεδρο στη θέση του για όσο διάστημα απομένει μέχρι τις εκλογές, ενισχύοντας το προφίλ της. Θα της ρίξουν από δίπλα κι έναν αντιπρόεδρο-μαριονέτα και το γλυκό θα έχει δέσει.

Ωστόσο, η Κάμαλα δεν είναι πλασμένη να γίνει πρόεδρος. Δεν έχει τη φινέτσα και τη γοητεία, ούτε το ιστορικό μεγαλείο που χρειάζεται για το Οβάλ Γραφείο. Οι πρόεδροι που πετυχαίνουν. θέτουν φιλόδοξους στόχους για τους εαυτούς τους και κινούν τον ουρανό και τη γη για να τους εκπληρώσουν. Η Κάμαλα δεν μπορεί να αγγίξει τον ουρανό.

Με την απόσυρση του Μπάιντεν από την προεκλογική κούρσα και με όλα τα φώτα της δημοσιότητα στραμμένα πάνω της, η Κάμαλα απέκτησε οριακό προβάδισμα 44% έναντι 42% του Τραμπ, σύμφωνα με μέτρηση των Reuters/Ipsos. Το ποσοστό του 2% δεν πρόκειται να αυξηθεί, ενώ εύκολα υα εξανεμιστεί στους επόμενους μήνες μέχρι τις εκλογές, που είναι το Νοέμβριο.

Γιατί, όπως έγραψε ο Economist, «η Κάμαλα δεν έχει το χάρισμα».

Συγκεκριμένα η οικονομική εφημερίδα έγραψε: «Kamala Harris lacks charisma and time» (Η Κάμαλα Χάρις δεν έχει ούτε το χάρισμα ούτε το χρόνο).
ν

Αδιάφορη στα πλατιά λαϊκά στρώματα, η Κάμαλα Χάρις έχει την υποστήριξη των celebrities και των ηθοποιών του Χόλυγουντ, όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Image: YouTube
v

Εκτός από τις διασημότητες και τους σταρ του Χόλυγουντ, η Κάμαλα έχει και την υποστήριξη των Εβραίων, καθώς ο άντρας της, ο Ντάγκλας Κρεγκ Έμχοφ, τον οποίο παντρεύτηκε το 2014 στη Σάντα Μπάρμπαρα, ανήκει στο εβραϊκό λόμπι που στις ΗΠΑ είναι πανίσχυρο.

Μια ακόμη μαριονέτα στην πολιτική σκηνή

Όπως έγραψε ο Ίλον Μασκ, «Η Κάμαλα Χάρις είναι η επόμενη μαριονέτα του Άλεξ Σόρος, γιου του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος».
ν


ν

Με την Χάρις στο τιμόνι της υπερδύναμης, οι εξουσιαστές θα συνεχίσουν να επιβάλουν τη «γραμμή» τους, που είναι η συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία, που στην ουσία είναι ο προθάλαμος του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Θέλουν να σύρουν την ανθρωπότητα στον αφανισμό ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος, πιστεύοντας ότι αυτό θα περιοριστεί στο ευρωπαϊκό έδαφος κι ότι η Αμερική θα μείνει αλώβητη. Γι’ αυτό και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης έχουν τους «χρήσιμους ηλίθιους», δηλαδή διεφθαρμένους πολιτικούς που υπηρετούν τυφλά, σαν ποντίκια, τους σκοπούς των φιλοπόλεμων Αμερικανών.

Οι αγορές δυσπιστούν

Όπως γράφει το Politico, οι αγορές και η Γουίλ Στρητ δυσπιστούν απέναντι στη Χάρις. Με το μέρος της είναι μόνο η Silicon Valley και οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, μαζί με το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα.

Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, η Γουόλ Στρητ και οι υψηλά ιστάμενοι εισοδηματίες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι τράπεζες, καθώς και πολλοί μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι φοβούνται ότι η Χάρις θα επιβάλλει βαριές φορολογίες, αφενός για να πάρει με το μέρος της τους χαμηλόμισθους και τους εργάτες και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, αφετέρου για να συνεχίσει τη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία.

Πολλοί πάντως καταμαρτυρούν στην Χάρις την ερωτική σχέση που είχε ως Γενική Εισαγγελέας της Καλιφόρνιας με τον παντρεμένο δήμαρχο του Σαν Φρανσίσκο Γουίλι Μπράουν. Επίσης την κατηγορούν για birtherism, δηλαδή για απόκρυψη της πραγματικής καταγωγής και του τόπου γέννησή της, όπως παλιά είχαν κατηγορήσει τον Μπαράκ (Χουσεΐν) Ομπάμα.

Λέγεται ότι ο Ομπάμα γεννήθηκε στην Ινδονησία, όπου και μεγάλωσε, και ότι το πραγματικό του όνομα είναι Μπάρι Σοετόρο (Barry Soetoro). Λένε επίσης ότι ο Barack Obama Sr. δεν ήταν ο βιολογικός του πατέρας. Επομένως, δεν ήταν φυσικός πολίτης των ΗΠΑ, άρα συνταγματικά επιλέξιμος για να είναι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
ν


ν

 


Translate this post