Είναι δυνατή η επικοινωνία δυο ανθρώπων μέσα από τα φωτεινά όνειρα; (vid)

Κατηγορία NEWS, Ύπνος & Όνειρα

ΟΝΕΙΡΑ  | Ενημ. 12/10/2024, 14:13

Posted by Youmagazine Staff

 

Όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες, δύο άνθρωποι μπορούν να ανταλλάξουν μηνύματα κατά τη διάρκεια ενός διαυγούς ονείρου.

Μια εταιρεία νευροτεχνολογίας ισχυρίζεται ότι πέτυχε την πρώτη αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ δυο ατόμων κατά τη διάρκεια ενός διαυγούς ονείρου. Image: REMspace / YouTube

v

ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ νευροτεχνολογίας έφερε την επιστημονική φαντασία ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα, επιτυγχάνοντας την πρώτη αμφίδρομη επικοινωνία δυο ατόμων κατά τη διάρκεια ενός διαυγούς ονείρου. Αυτός ο ισχυρισμός θορύβησε τους επιστήμονες εκείνους που απορρίπτουν την ύπαρξη άλλων κόσμων.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, σε ένα πείραμα που μοιάζει με σκηνή βγαλμένη από την ταινία “Inception”, η REMspace –μια startup με έδρα την Καλιφόρνια που ασχολείται με τεχνικές βελτίωσης του ύπνου και με τα διαυγή όνειρα– υποστηρίζει ότι δυο άτομα αντάλλαξαν μεταξύ τους ένα μήνυμα την ώρα που κοιμόντουσαν.

Η εταιρεία χρησιμοποίησε ειδικό εξοπλισμό που περιλάμβανε έναν «διακομιστή», μια «απόρρητη συσκευή», «Wifi» και «αισθητήρες», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την τεχνολογία που χρησιμοποίησαν.

Να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στο πείραμα κοιμόντουσαν σε χωριστά σπίτια όταν οι ερευνητές του REMspace εξέπεμψαν μια λέξη που επιλέχθηκε τυχαία από μια γεννήτρια λέξεων.
ν

Τα φωτεινά όνειρα μας μεταφέρουν σε μια άλλη πραγματικότητα. Image: Supplied
ν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της REMspace, Michael Raduga, δήλωσε: «Χθες, η επικοινωνία στα όνειρα έμοιαζε με επιστημονική φαντασία.

»Αύριο, θα είναι κάτι τόσο συνηθισμένο που δεν θα μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτήν την τεχνολογία.

»Αυτό ανοίγει την πόρτα σε αμέτρητες εμπορικές εφαρμογές, αναδιαμορφώνοντας τον τρόπο που σκεφτόμαστε την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση στον κόσμο των ονείρων».
ν

Οι συμμετέχοντες στο πείραμα κοιμήθηκαν στο σπίτι τους ενώ τα εγκεφαλικά τους κύματα παρακολουθούνταν εξ αποστάσεως από μια συσκευή, η οποία τροφοδοτούσε με δεδομένα τον διακομιστή. Image: REMspace / YouTube
ν

Μόλις ο διακομιστής εντόπισε ότι ένας συμμετέχων βρισκόταν σε διαυγές όνειρο, δημιούργησε μια τυχαία λέξη και του τη μετέδωσε μέσω ακουστικών. Image: REMspace / YouTube
ν

Οκτώ λεπτά αργότερα, η δεύτερη συμμετέχων είχε ένα διαυγές όνειρο. Ο διακομιστής της μετέδωσε το αποθηκευμένο μήνυμα από τον πρώτο συμμετέχοντα, το οποίο εκείνη επανέλαβε όταν ξύπνησε. Image: REMspace / YouTube
ν

Διαυγές όνειρο έχουμε όταν ένα άτομο γνωρίζει ότι ονειρεύεται ενώ βρίσκεται ακόμη στην κατάσταση του ύπνου. Αποκτά δηλαδή συνείδηση μιας άλλης πραγματικότητας στην οποία βρίσκεται σαν παρατηρητής, ενώ δεν είναι σε εγρήγορση στον δικό μας κόσμο.

Τα φωτεινά όνειρα δείχνουν ότι υπάρχουν και άλλες πραγματικότητες, πέρα από τη δική μας, τις οποίες μπορούμε να επισκεφθούμε με το ονειρικό σώμα μας.

v

v

 


Translate this post