Μυστηριώδη drones κατασκόπευαν βάσεις των ΗΠΑ για 17 ημέρες (vid)

Κατηγορία NEWS, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ  | Ενημ. 16/10/2024, 07:10

Posted by Youmagazine Staff

 

Κορυφαίοι αξιωματούχοι του Πενταγώνου έχουν μείνει άναυδοι από τις ανεξήγητες εισβολές drones σε καλά φρουρούμενο στρατιωτικό χώρο.

Ποιος έστειλε τα drones και για ποιο σκοπό; Image: Bing AI / Dall-E 3

v

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ  αξιωματούχοι του Πενταγώνου έχουν μείνει κατάπληκτοι από ένα σμήνος μυστηριωδών drones που πετούσαν πάνω από τη βάση της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Λάνγκλεϊ για 17 συνεχόμενες νύχτες!

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο σχηματισμός των drones πέταξε σε ακριβή διάταξη για περισσότερες από δύο εβδομάδες τον Δεκέμβριο του 2023 πάνω από την ανατολική Βιρτζίνια, στο Νόρφολκ, μια περιοχή με τις μεγαλύτερες πολεμικές εγκαταστάσεις σε αμερικανικό έδαφος, με βάσεις πεζικού, αεροπορίας (USAF) και ναυτικού – έδρα επίσης της 7ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.

Τα drones πετούσαν σε ύψος 30 μέτρων και με μικρή ταχύτητα, καταγράφοντας τα πάντα, με το προσωπικό ασφαλείας να τα παρακολουθεί ανήμπορο, καθώς δεν μπορούσε να τα καταρρίψει.

Το αδιανόητο περιστατικό είδε μόλις τώρα το φως της δημοσιότητας.
ν

Η τεράστια περιοχή με τις στρατιωτικές βάσεις στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια στις ανατολικές ΗΠΑ. Τα drones πετούσαν ανενόχλητα πάνω από τον Κόλπο Τσέσαπικ και σε χαμηλό ύψος καταγράφοντας τα πάντα. Πηγή: Daily Mail
v

Ο στρατηγός Glen VanHerck, τότε διοικητής της Βόρειας Διοίκησης των ΗΠΑ και της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής, είπε: «Εάν υπάρχουν άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα στη Βόρεια Αμερική [πρέπει να] βγούμε έξω και να τα αναγνωρίσουμε». Πηγή: Daily Mail
v

Πριν από τα μικρότερα drones, είχε πετάξει πάνω από τις εγκαταστάσεις ένα μεγαλύτερο drone μήκους 6 μέτρων, με ταχύτητα 160 χλμ. την ώρα, σε ύψος 1.000 με 1.200 μέτρων.

Τα μη επανδρωμένα οχήματα πέταξαν κατά μήκος του κόλπου Τσέσαπικ της Βιρτζίνια προς το Nόρφολκ, πάνω από μια περιοχή που περιλάμβανε την έδρα της περίφημης ομάδας SEAL Six (έχει σήμερα διαλυθεί), τη βάση της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Λάνγκλεϊ στο Χάμπτον, το Fort Eustis και τον Naval Station Norfolk, όπου είναι το αρχηγείο της Διοίκησης των Δυνάμεων του Στόλου του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Η Πολεμική Αεροπορία δεν μπόρεσε να τα καταρρίψει λόγω αυστηρών ομοσπονδιακών νόμων, που εμποδίζουν τον στρατό να καταρρίψει drones στις ΗΠΑ, εκτός εάν αποτελούν άμεση απειλή. 

Στην παρακολούθηση των drones πήραν μέρος το Ναυτικό και η Ακτοφυλακή.

Να σημειωθεί ότι δυο μήνες νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2923, σμήνος μη επανδρωμένων οχημάτων πετούσε πάνω από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ.

Σε ποιον ανήκουν τα drones; Οι υποθέσεις δίνουν και παίρνουν.

v

v

 


Translate this post